Пт, 2024-03-29, 10:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Зона АТО: в Широкиному і Авдіївці - найгарячіше. ВІДЕО
15:19
Зона АТО: в Широкиному і Авдіївці - найгарячіше. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу немає загиблих серед українських силовиків, один боєць поранений. Про це сьогодні, 7 вересня, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

На луганському напрямку вчора скоєно три ворожих обстріли - у Попасній та Новозванівці. Противник застосовував лише стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку бойові дії точилися лише в Авдіївці. НЗФ здійснили три обстріли в темний час доби. Кожен із них тривав від 20 до 30 хвилин. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Внаслідок ворожого обстрілу тяжко поранено місцеву жительку.

На маріупольському напрямі епіцентром бойових дій було Широкине, де зафіксовано два обстріли - на світанку і після заходу сонця. При цьому бойовики застосовували бронетехніку і організували чотири мінометні обстріли, випустивши по позиціях сил АТО понад 60 мін. Противник також порушив режим тиші в Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці фронту Водяне - Талаківка. Загалом за минулу добу на цьому напрямі вчинено 15 обстрілів.

Головне управління розвідки Міноборони України в Facebook повідомило про втрати противника за добу: один загиблий і четверо поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ.

Українська розвідка також інформує, що з урахуванням поширення інформації про збільшення випадків смертей та ускладнень після отриманих поранень, пов'язаних із несвоєчасним наданням медичної допомоги, відмовилися від чергового направлення (під час ротації) до тимчасово окупованих територій сходу України та виказали відкриту непокору командуванню кілька військовослужбовців за контрактом 18-ї окремої мотострілецької бригади з Чеченської республіки РФ. У повідомленні наведено список таких "відмовників".

"У відповідь на тиск з боку командування частини, яке примушує військовослужбовців 18-ї омсбр виїхати на чергову ротацію на тимчасово окуповані території України, а також погрози розірвати контракти в односторонньому порядку без права на пільги, контрактники бригади подають судові позови і погрожують дійти до Європейського суду з прав людини, де розкрити відомі їм таємниці Кремля на тему "їх там немає", - йдеться в повідомленні ГУР.

Нині на тимчасово окупованій території сходу України перебувають дві ротні тактичні групи 18-ї омсбр ЗС РФ у районі Донецька та Красного Луча відповідно, які на основі ротації виконують злочинні накази російського командування та беруть безпосередню участь у бойових діях.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Широкине, Авдіївка, зона АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ