Вт, 2024-04-23, 19:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 9 » Зовнішнє тестування цього року проходитиме понад 430 тис абітурієнтів. Понад 80% - українською
14:51
Зовнішнє тестування цього року проходитиме понад 430 тис абітурієнтів. Понад 80% - українською
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У 2010 році взяти участь в зовнішньому оцінюванні знань виявили бажання більш як 433 тис людей. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), передає Лига.net.
Зокрема, за інформацією УЦОЯО, 8 квітня о 18.00 завершилася реєстрація охочих взяти участь в тестуванні, яка тривала більше трьох місяців, з 15 грудня 2009 року. За результатами реєстрації, виявили бажання взяти участь в оцінюванні 433 554 людини. У порівнянні з 2009 роком кількість зареєстрованих зменшилася на 28 427 осіб, що пояснюється загальним зменшенням кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Серед загальної кількості зареєстрованих 293 067 людей (67,6%) - це випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2010 року, що становить 86,5% від їх загальної кількості. Найбільше з-поміж випускників шкіл поточного навчального року, які вирішили стати студентами, - мешканці Донецької і Дніпропетровської областей.

Також в УЦОЯО уточнили, що найбільша кількість абітурієнтів хоче проходити тестування з історії України - 329 523 людини і математики - 264 413. Найменше - з іспанської мови, 255 осіб.

Аналізуючи підсумки реєстрації, в УЦОЯО зазначають, що порівняно з попередніми роками вона пройшла більш організовано і відповідально, не було зафіксовано великих черг, навіть в останні дні роботи пунктів реєстрації. Завершення реєстрації дасть змогу почати формувати мережу пунктів тестування, ця робота орієнтовно буде завершена до 1 травня. Після 10 травня абітурієнтам розсилатимуть запрошення для участі у зовнішньому оцінюванні. Саме оцінювання пройде в період з 2 до 23 червня.

Абітурієнти проходитимуть тести з української мови і літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Найстаршому охочому взяти участь у зовнішньому оцінюванні знань у 2010 році - 64 роки. Крім того, за інформацією УЦОЯО, 100 людей, які реєструвалися для участі у зовнішньому оцінюванні, досягли 60-річного віку. При цьому, порівняно з попереднім роком, збільшилася кількість абітурієнтів, які живуть в сільській місцевості. Їх 34,9% від загальної кількості зареєстрованих.

В УЦОЯО також зазначили, що виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання 288 охочих, які перебувають в установах виправної системи. Відповідно до чинних умов прийому до ВНЗ, регіональними центрами оцінювання якості освіти видано 815 довідок особам, яким через стан їхнього здоров'я УЦОЯО не може створити умови для успішного проходження тестування. Вони складатимуть вступні іспити у вишах у традиційній формі.

Російською мовою проходитимуть тестування з історії України цього року 85 005 абітурієнтів. Крім того, 77 353 абітурієнти виявили бажання отримати тестові завдання російською мовою з математики. На другому місці за кількістю запитів - тести з перекладом угорською мовою, їх хочуть одержати 424 людини.

В УЦОЯО зазначають, що в ході реєстрації абітурієнти могли вибирати мову, якою хочуть проходити тести, зокрема, мова йде про кримсько-татарську, молдовську, польську, російську, румунську, угорську мови. Всі запити абітурієнтів щодо надання їм тестів, перекладених на одну з перерахованих мов, в УЦОЯО обіцяють задовольнити в повному обсязі.

Також на сайті Міністерства освіти оприлюднили наказ про внесення змін в Умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2010 році, згідно з якими тепер надане право особам, не атестованим з української мови і літератури, складати вступний іспит тією мовою, оцінки з якої виставлені в атестаті.

Ці зміни, повідомляють в Міносвіти, вже зареєстровані Міністерством юстиції України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1051 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ