Пт, 2024-04-19, 03:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » ЗСУ відбили атаку бойовиків біля Гранітного. ВІДЕО
14:14
ЗСУ відбили атаку бойовиків біля Гранітного. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу в результаті ворожого обстрілу один український військовий загинув, поранення дістав ще один військовослужбовець, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу загинув один, поранений ще один. Це сталося в Лебединському в результаті ворожого артилерійського обстрілу ", - сказав він на брифінгу в середу, 19 жовтня, в Києві.

Лисенко поінформував, що на луганському напрямку бойові дії розгорнулися на ділянці Трьохізбенка-Новозванівка. Окрім легкого озброєння, противник застосував міномети, зокрема в Кримському і Новозванівці випустили понад 20 мінометних мін.

Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 10 випадків порушення режиму вогню, 3 з них із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку в Авдіївській промзоні противник здійснив два обстріли з важкого озброєння гармат і мінометів. Мінометний обстріл був і в Верхньоторецькому. За добу на цьому напрямку було три обстріли, 2 з них – з важкого озброєння.

Найскладнішою ситуація залишається на маріупольському напрямку.

"Бойові дії на ділянці Павлопіль-Широкино перейшли на цілодобовий режим", - поінформував Лисенко, зазначивши, що бойовики застосовують важке озброєння.

У результаті обстрілу у Виноградному зруйновано 4 житлових будинки, руйнування також є в Пищевику.

"Ніхто з мирних жителів не постраждав. Також бойовики обстріляли КПВВ "Гнутове". На час обстрілу пропуск вже не здійснювався, цивільних осіб на ньому не було", - зазначив спікер Міноборони.

У Красногорівці НЗФ застосували міномети, в Гранітному сили АТО відбили напад на опорний пункт. Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 43 збройних провокації, 29 з них із застосуванням важкого озброєння; противник випустив по позиціях українських військових понад 500 боєприпасів.

"Причина активності нам не відома. Але інформація про те, що бойовики нібито просунулися на українську територію, не відповідає дійсності. Українські військові, зокрема, морські піхотинці вже довели, що ніхто не зможе посунути лінію оборони", - наголосив Лисенко.

Раніше повідомлялося, що бойовики посилили обстріли позицій сил АТО напередодні зустрічі "нормандської четвірки".

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

Зауважимо, що 18 жовтня в ході телефонної розмови президента України Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель сторони обговорили ситуацію на Донбасі і домовилися провести зустріч голів держав в нормандському форматі в середу, 19 жовтня, в Берліні.

"Чи оптимістично я налаштований? Я дуже оптимістичний з приводу майбутнього України, але я, на жаль, не надто оптимістичний з приводу завтрашньої зустрічі", - зазначив Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: атака бойовиків, відбиття, Гранітне, ЗСУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ