Пт, 2024-03-29, 01:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 9 » Звільнити Юлію Тимошенко з-під арешту офіційно вимагає у ряд США
16:22
Звільнити Юлію Тимошенко з-під арешту офіційно вимагає у ряд США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Керівництво США занепокоєне розвитком подій навколо колишнього прем'єра України Юлії Тимошенко і має намір надалі уважно стежити за судовим розглядом у її справі, заявив представник держдепартаменту Марк Тонер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"США хочуть знову наголосити, що занепокоєні арештом колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Таке саме занепокоєння висловлювалось і на міжнародному рівні. Її арешт викликає питання щодо дотримання правових норм в Україні та продовжує зміцнювати думку про те, що влада України висуває політично вмотивовані обвинувачення", - сказав він.

Тонер наголосив, що США закликають українську сторону "розглянути питання про негайне звільнення Тимошенко".

"Ми повідомили про свої побоювання уряду України і продовжимо уважно стежити за судовими розглядами стосовно Тимошенко та інших представників української опозиції", - наголосив Тонер.

У суботу, 6 серпня, уряд США закликав переглянути рішення про ув'язнення пані Тимошенко і розглянути питання про її негайне звільнення. А також посольство США в Києві звернулося за можливістю відвідувати Тимошенко під час її ув'язнення.

Нагадаємо, що рішення про затримання колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко викликало занепокоєння голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Литви, Аудронюса Ажубаліса.

Ажубаліс наголосив, що міжнародна спільнота уважно стежить за цим судовим процесом, і наголосив на необхідності прозорих і справедливих судових процесів.

При цьому міністр нагадав, що Україна як держава-учасниця ОБСЄ взяла на себе зобов'язання забезпечити кожному справедливий судовий розгляд.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Великої Британії також стурбоване у зв'язку з арештом екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і закликає Україну дотримуватися всіх правових норми cтосовно неї.

У МЗС підкреслили, що Велика Британія разом з ЄС і міжнародними партнерами, далі стежитиме за судовим процесом над Тимошенко, а також над справами проти низки колишніх міністрів її уряду і посадових осіб.

Раніше депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяви міжнародних інституцій щодо арешту екс-прем'єра Тимошенко, заявив, що іноземні інституції не повинні втручатися у внутрішні справи України.

"Нам потрібно, безперечно, дослухатися до думки європейського співтовариства… там, де європейські є стандарти", - зазначив він.

"Але і неприпустимо, щоб іноземні інституції втручалися у внутрішні справи України, тому що у такий же спосіб можна оцінити несправедливість суду над колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, який відбувся в США. Але такої оцінки не давали", - заявив "регіонал".

При цьому Олійник уточнив, що "суд ухвалив закономірне рішення, тому що були всі юридичні підстави".

"Юлія Тимошенко своєю поведінкою змусила суд винести таке рішення. Вся країна могла спостерігати, що вона не поважала закон, по суті, не поважала в цілому громадян України", - заявив депутат.

Як ми повідомляли, 5 серпня суддя Печерського райсуду Києва Родіон Киреєв, який головує в "газовій справі", задовольнив клопотання сторони обвинувачення про арешт екс-прем'єра України, лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 845 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ