Пт, 2024-03-29, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 21 » Звільнити Табачника вимагає опозиція і хоче поговорити з Януковичем по-чоловічому
13:15
Звільнити Табачника вимагає опозиція і хоче поговорити з Януковичем по-чоловічому
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракція БЮТ вимагає зустрічі з президентом Віктором Януковичем для обговорення дій по реалізації резолюції ПАРЄ. Про це з трибуни парламенту заявив віце-спікер Микола Томенко.

"Фракція БЮТ вимагає від Віктора Януковича забезпечити невідкладну зустріч з керівництвом нашої фракції, щоб обговорити, як він збирається виконати рішення ПАРЄ та допустити до виборів Тимошенко, Луценка та інших політичних в'язнів", - заявив він.

"Ми хочемо поговорити не як політики, а як а як державні діячі, українці і чоловіки", - додав Томенко.

"Я переконаний, що президент не знає реальної ситуації в країні, що робить його команда, тому я думаю, що така розмова буде корисна не лише для України, а й для нього", - додав він.

Томенко також додав, що фракція "Батьківщина" вимагає у середу розглянути постанову, розроблену комітетом з питань закордонних справ, яка передбачає чіткий план дій щодо виконання резолюції ПАРЄ, передає "Українська Правда".

У свою чергу депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк з трибуни парламенту оголосив заяву БЮТ і НУ-НС, у якій вони вимагають зустрічі з Януковичем.

Серед питань, які опозиція хоче обговорити з президентом, зокрема, є питання газових переговорів з Росією.

"До порядку денного сесії парламенту на п’ятницю внесений закон про приватизацію газотранспортної системи України. Ми вимагаємо відповіді від президента, які перемовини ведуться з Росією, що ми знову здаємо нашим російським партнерам, на яких умовах буде знижена ціна на газ і що відповідає Янукович новій-старій російській владі щодо участі України у Митному союзі і, вірогідно, у військовій організації під приводом Росії", - заявив Яценюк.

"Ми вимагаємо від президента дати відповідь на запитання, коли Україна підпише угоду з ЄС про політичну асоціацію та економічну інтеграцію?", - додав він.

Крім того, за словами Яценюка, опозицію турбують останні кадрові призначення.

"В Міноборони та інших силових відомствах говорять про те, що в Україні формується військова хунта, замішана на великому капіталі Партії регіонів. У нас питання: пане президенте, чи збираєтеся ви вводити надзвичайний стан в Україні?", - заявив він.

Яценюк також зазначив, що опозицію цікавить питання, "коли будуть підвищені пенсії і зарплати для вчителів і лікарів, коли будуть збільшені дотації".

"Табачник, чемодан - вокзал": опозиція вимагає звільнити міністра освіти

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, лідер фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Андрій Кожем'якін і голова фракції "Блоку Наша Україна - Народна Самооборона" Микола Мартиненко пропонують звернутися до Президента Віктора Януковича з проханням звільнити міністра освіти Дмитра Табачника.

Як повідомляється, сьогодні в парламенті було зареєстровано відповідну постанову.

Депутати пропонують звільнити Табачника у зв'язку з "провалом державної політики у сфері освіти, спробами провести руйнівну незаконну реформу вищої освіти, неефективним використанням коштів державного бюджету, виділених у 2010-2011 роках на забезпечення навчальних закладів підручниками, численними корупційними скандалами, а також публічним висловлюванням відверто антиукраїнських і антидержавних поглядів".

Перед пленарним засіданням представники фракції БЮТ в ложі уряду повісили плакати з написами "Табачник, Чемодан - вокзал", на якому зображена фотографія Табачника біля вікна вагона поїзда, а також "Табачників-Валуєвих з Уряду геть!", на якому Табачник зображений з п'ятачком замість носа, передає УНІАН.

"Сьогодні ми повинні чітко сказати владі, що україноненависництво як державна політика має бути зупинено. Любити Росію - не злочин, але знищувати український світ - це справжній злочин", - заявив Томенко.

При цьому Партія регіонів не вважає за доцільне звільнення Табачника з посади міністра освіти і науки. "У Табачника є низка ініціатив, які можна критикувати, але в розмові з керівниками як вищої, так і середньої школи, вони дають з багатьох питань позитивну оцінку діяльності міністерства", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Як відомо, минулого тижня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що, згідно з проектом нових навчальних планів для 5-9-х класів, зменшується кількість уроків української мови та літератури, а предмет "Історія України" взагалі зникне.

Вранці у понеділок міністр Табачник заперечив, що предмет "Історія України" зникне, але підтвердив можливість скорочення курсу історії в 5-9-х класах - на один урок в тиждень.

Потім Табачник уже запевняв, що кількість годин уроків історії в середній школі не будуть скорочувати.

Радниця президента Ганна Герман називає ініціативи щодо скорочення викладання української мови "смішними". "До цього треба ставитись по-філософськи і досить спокійно. По-перше, Табачник, як і Валуєв, не вічні. А по-друге, така є ментальність українського народу. Наші люди радше зроблять ефективніше, коли треба робити навпаки", - зазначила вона.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: опозиція хоче поговорити з Янукович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ