Чт, 2024-04-25, 06:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 18 » "Звірячий ринок": мільйони євро на маленьких улюбленців
12:51
"Звірячий ринок": мільйони євро на маленьких улюбленців
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Корм зі страусиного м'яса, пудинг для котів або кісточки для боротьби з карієсом у собак. Серед кормів для тварин можна знайти практично все: спеціальні харчі для собак похилого віку або біо-корми для кішечок з алергією. Екстравагантні продукти мають свою ціну. 110-грамовий тюбик паштету з трюфелями для собаки - згідно з етикеткою "делікатес для вибагливих гурманів" - коштує майже три євро. Ціна за кілограм перевалює чверть сотні.

Собачок навряд чи цікавить, чи додані до паштету трюфелі. Втім, їхні господарі нерідко готові витягати зі своїх кишень чималі гроші, аби задовольнити своїх улюбленців. Торік обіг в галузі становив майже 4 мільярди євро. Ринок росте повільно, але стабільно. Особливо популярними є харчі преміум-класу для домашніх улюбленців.

Домашня тварина як член сім'ї

Понад 12 мільйонів котів та майже 7,5 мільйонів собак мешкають у Німеччині. До них додаються мільйони гризунів, рептилій та інших домашніх улюбленців. Саме вони сколотили багатство Тостена Теллера. Він - керівник мережі Fressnapf. Перший свій магазин Теллер відкрив 1990 року, а нині спільно з партнерами він утримує близько 1200 магазинів по всій Європі.

"Тварини стають членами сімей і це означає, що люди хочуть їх не тільки якісно годувати, а й купляти для них різні дрібниці", - пояснив він у розмові з DW успіх мережі.

Коли Теллер починав понад 20 років тому, продаж тваринних харчів преміум-класу становив лише від двох до чотирьох відсотків доходів. Нині це вже 35 відсотків.

Тренд продуктів преміум-класу

На товари преміум-класу налаштоване й зовсім молоде підприємство Wunschfutter ("харчі бажання"). Клієнти можуть підібрати корм в інтернеті й на власний розсуд його зміксувати. Пропонується м'ясо ягняти, телятина, риба та різноманітні види овочів. Онлайн-порадник пояснює, якій тваринці що пасує. На складі поблизу Дортмунда корм готується за бажанням клієнта, де до нього додають жири та вітаміни. Там же його упаковують.

Клієнти можуть надати фото свого собаки, яким потім прикрасять пакунок з харчами для улюбленця. Понад половина кормів, за бажанням клієнта, складається з м'яса. Підприємство повністю відмовилось від будь-яких добавок, кісткового борошна та злаків. "Сировина - дуже важлива річ", - каже Тобіас Гайтманн, який два роки тому заснував Wunschfutter. "Корм з кожної партії товару контролюється двома незалежними лабораторіями. Таким чином ми забезпечуємо високу якість товару". А вона має свою ціну: клієнти повинні викласти по чотири євро за кілограм "харчів бажання". Щомісяця підприємство продає близько тонни кормів і перевищує навіть власні бажання і плани.

Ринок, стійкий до кризи

Криза, здається, не похитнула ринок харчів для домашніх улюбленців. Небезпека краху євро досі не вплинула на обороти підприємств галузі ні в Німеччині, ні в інших країнах Європи. "Ми, наприклад, продаємо й в Угорщині, Італії та Ірландії", - каже очільник Fressnapf Теллер. "Окремі країни потерпають від кризи. Але точно можна сказати, що люди не заощаджують на домашніх тваринах навіть тоді, коли їм самим важко".

Це підтверджує і опитування Товариства дослідження споживчих ринків у Німеччині. 55 відсотків опитаних власників тварин сказали, що вони, скоріше, заощадять на собі, ніж на своїх улюбленцях, якщо єврокриза торкнеться й Німеччини. Такий феномен експерти називають "домувальництвом": власна хата, власна сім'я та власний собака, кіт чи хом’ячок є найважливішими у тяжкі часи. Заощаджують деінде ще.

Навіть коли собачки і котики "відкидають лапки", їхні господарі не жаліють гроші на поховання. За даними Товариства поховання тварин (таке у Німеччині теж існує) обороти галузі становлять 10 мільйонів євро на рік.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: мільйони євро, Звірячий ринок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ