Пн, 2024-04-29, 07:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 23 » Американці тестують автомобілі, що "розмовляють". ВІДЕО
18:51
Американці тестують автомобілі, що "розмовляють". ВІДЕО
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У місті Енн-Арбор (штат Мічиган) почалися тестові випробування нової системи забезпечення безпеки на дорогах: сотні автомобілів оснастили пристроями, що дозволяють транспортним засобам обмінюватися інформацією. Технологія дозволяє інформувати водіїв про потенційно небезпечні ситуації на дорозі. Таким чином можна запобігти значній кількості аварій і нещасних випадків на дорогах, вважає влада американського штату Мічиган, пише BBC Russian.

Експеримент, що розрахований на рік, був ініційований міністерством транспорту США. У разі якщо система продемонструє свою ефективність, в законодавство можуть бути внесені зміни, що вимагають обладнати всі транспортні засоби такими пристроями.

"Ця новітня технологія дає реальну надію на підвищення як ефективності, так і безпеки дорожнього руху", - вважає міністр транспорту США Рей Лахуд.

Як розраховують в уряді, технологія дозволить запобігти близько 80% нещасних випадків, не пов'язаних з вживанням наркотиків, алкоголю та іншими факторами, що впливають на фізичний стан водітеля. Експеримент обійдеться бюджету країни в 25 млн доларів. Компанії Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota і Volkswagen надали для нього свої автомобілі.

Близько 500 транспортних засобів (переважно вантажівок і автобусів) оснащені пристроями зв'язку, об'єднаними в мережу, що нагадує wi-fi. На початок жовтня число автомобілів, що беруть участь в експерименті, збільшиться до 2,8 тисяч одиниць. Спеціальні пристрої будуть обмінюватися даними один з одним, а також відправляти дані в центри обробки інформації.

Щоб система працювала, її доведеться встановити на всі машини, вважають експерти. Водій отримуватиме попередження, якщо система оцінить, що високий ризик зіткнення з іншим транспортним засобом. Наприклад, на поворотах, де огляд місцевості обмежений.

Також тривожні сигнали будуть лунати, якщо який-небудь автомобіль буде міняти смугу руху або якщо машина попереду раптово загальмує. За словами Девіда Стрикленда, представника Національного управління з безпеки на дорогах, мета експерименту - зрозуміти, як ця технологія може працювати в реальних умовах.

На ринку вже є альтернативні варіанти тестованої технології. Наприклад, компанія Bosch пропонує ультразвуковий прилад, здатний сигналізувати про появу якого об'єкта в трьох метрах від автомобіля, коли водій може ще не помічати його.

Компанія Nissan також представила свій пристрій, що допомагає запобігти зіткненню: ця технологія дозволяє оцінювати ситуацію на дорозі і в разі небезпеки автоматично включати гальма. Влада США намагаються створити загальну систему, яка не залежить від роботи окремого пристрою. Однак, як зауважують експерти, система не буде працювати, поки всі транспортні засоби в обов'язковому порядку не будуть оснащені необхідним обладнанням.

"Буде потрібно якийсь час для того, щоб ця технологія набула широкого поширення. Успіх залежатиме від того, наскільки ця технологія ефективна, і від того, чи буде уряд наполягатиме на обов'язковому оснащенні транспорту цими пристроями. Якщо влада не буде приймати активних зусиль, то система , ймовірно, запрацює лише через 30-40 років ", - говорить експерт з ринку автомобілів, професор Девід Бейлі.

За словами експерта, можна говорити про те, що споживачі готові витрачатися на подібне обладнання для забезпечення безпеки, однак, щоб використання технології стало повсюдним, потрібно внести зміни до законодавства.

Volvo зараз працює над створенням альтернативної бездротової технології, яка дозволить керувати автомобілем, орієнтуючись на рух одного транспортного засобу. За наявності обладнання на всіх автомобілях, що знаходяться на дорозі, ця технологія дозволить фактично без участі водія сформувати колону, яка рухатиметься, орієнтуючись на рух головної машини.

Ця технологія може бути успішно використана на автомагістралях, вона дозволить водієві відволіктися від керування автомобілем та відпочити під час шляху.

Зазначимо, раніше американська компанія Scosche розробила пристрій під назвою Сellcontrol, який блокує мобільні телефони під час руху автомобіля. Прилад встановлюється під приладову панель в порт OBD-II і активується автоматично, коли транспортний засіб приходить в рух. Пристрій функціонує в парі з мобільним додатком від Scosche, під'єднуючись до апарату по Bluetooth.

Водієві потрібно активувати систему безпечного водіння через сайт виробника, завантажити програму на смартфон і встановити Сellcontrol в автомобіль.

Гаджет заблокує текстові повідомлення, електронну пошту, камеру і дзвінки, якщо тільки до телефону не підключена безпровідна гарнітура. СellcontroL сумісний більш ніж з 1200 моделями телефонів на Android, Windows, Symbian. Придбати прилад можна за ціною 130 доларів.

21 серпня повідомлялося, що електроніка сучасних автомобілів може стати легкою здобиччю для хакерів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 21299 | Додав: admin | Теги: розмовляють, автомобілі
Всього коментарів: 1
0  
1 Savenok   (2018-01-11 15:49) [Материал]
Таке буває тільки коли кожен займається своєю справою і коли кожен несе відповідальність за ефективність і наслідки своєї роботи.

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ