Ср, 2024-05-01, 17:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 21 » Американські автомобілі Buick складатимуть в Україні
16:38
Американські автомобілі Buick складатимуть в Україні
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

  Американський автомобільний бренд Buick можуть почати складати в Україні. Представники уряду Китаю, де зараз збирають ці машини, запропонували українській владі розглянути можливість відкриття в країні великовузлового складання моделі Buick Lacrosse вартістю близько 40 тис дол. Проектом вже зацікавилася корпорація "Укравто". Але планам сторін може перешкодити позиція власника бренду - американської General Motors, вважають експерти, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Buick зацікавлений у відкритті виробництва в Україні, повідомила журналістам заступник губернатора Одеської області Людмила Варава за підсумками візиту керівництва області до Китаю. Зараз виробництвом автомобілів бренду в цій країні займається компанія SAIC, що перебуває в управлінні американської General Motors (GM).

Складанням в Україні вже зацікавився Іллічівський завод автомобільних агрегатів, що входить до "Укравто", розповів начальник управління зовнішньоекономічної діяльності Одеської області Сергій Тютюхін. "Представники уряду КНР зробили пропозицію. Між китайською стороною і підприємством досягнуто попередніх домовленостей, найближчим часом буде підписано договір", - запевняє голова управління.

За словами Тютюхіна, в Україні передбачається здійснювати великовузлове складання моделі Buick Lacrosse. Автомобіль комплектуватиметься двигуном 2,4 л, його орієнтовна вартість становитиме 40 тис дол.

Buick Lacrosse належить до класу Е, отож в Україні конкуруватиме, перш за все, з такими моделями, як Honda Legend і Toyota Camry, вважає генеральний директор Auto-Consulting Олег Омельницький. "Крім того, автомобіль може бути цікавий покупцям преміум-класу. Наприклад, Audi A6, BMW 5, Mercedes-Benz категорії E", - додає він.

У прес-службі "Укравто" коментарів не надали, пославшись на відсутність інформації про переговори. Відмовилися коментувати інформацію і на іллічівському заводі. Правда, джерело на підприємстві повідомило, що сьогодні мала відбутися зустріч керівників заводу і представників Одеської облдержадміністрації. На ній обговорюватиметься проект відкриття великовузлового складання Buick на підприємстві. Отримати коментарі SAIC вчора не вдалося.

Організувати великовузлове складання для підприємства не становитиме труднощів, вважають учасники ринку. "Завод вже має всі необхідні потужності, а головне - налагоджено логістику", - говорить директор департаменту маркетингу і реклами ТД "Ніко" (дистриб'ютор Mitsubishi в Україні) Ярослав Вовк. Зараз на підприємстві здійснюється складання Mercedes-Benz.

Втім, проти відкриття виробництва Buick в Україні може виступити General Motors, що володіє брендом. "У GM є розділення зон присутності автомобільних брендів на різних ринках. Buick не представлений в Європі, і його поява там не планується", - говорить Омельницький. Річ у тому, що в модельному ряду Buick є автомобілі, що конкурують з іншим брендом GM: наприклад, популярний в Україні Chevrolet Lacetti в Китаї продається під назвою Buick Exelle. Отримати коментарі від General Motors вчора не вдалося.

Слід зазначити, що Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ "ЗАЗ"), що входить до складу найбільшого українського оператора автомобільного ринку, - корпорації "УкрАвто", планує з січня 2011 року почати виробництво нового легкового автомобіля класу "С" на платформі китайської Chery, який отримав назву ZAZ Forza.

Як повідомив голова правління ЗАТ "ЗАЗ" Микола Євдокименко, спочатку автомобіль планується виробляти для українського ринку, а після досягнення 50%-ї локалізації — постачати на експорт.

"Основним завданням цього проекту є створення автомобіля нового рівня для сучасних ринків, але за прийнятну вартість", - підкреслив Євдокименко.

Він уточнив, що автомобіль вироблятиметься в кузовах "седан" і "хетчбек" і оснащуватися двигуном об'ємом 1,5 літра.

За словами Євдокименка, ціна автомобіля не перевищить 100 тис грн.

Пілотну партію автомобілів планується випустити в листопаді цього року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1147 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ