Сб, 2024-05-04, 06:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 13 » Англія і Франція хочуть врятувати Сирію, озброївши повстанців
12:45
Англія і Франція хочуть врятувати Сирію, озброївши повстанців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Великобританія може надавати зброю сирійським опозиціонерам в обхід ембарго, якщо не вийде переконати решту членів ЄС в його ослабленні, заявив британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, повідомляє Інтерфакс.

"Сподіваюся, що нам вдасться переконати наших європейських партнерів, що коли зміни (у ембарго - ред.) cтануть необхідні, вони з нами погодяться. Проте якщо ми не зможемо цього зробити, тоді ми, без сумніву, можемо чинити, як хочемо. Це цілком можливо", - сказав глава британського уряду.

Нагадаємо, 28 лютого Євросоюз зняв заборону на постачання сирійській опозиції небойових броньованих автомобілів і надання техпідтримки повстанцям для захисту мирних жителів.

18 лютого ЕC розширив санкції щодо Сирії, дозволивши при цьому постачати в країну більш широкий спектр засобів захисту мирних жителів. ЄС ухвалив це рішення всупереч позиції Великобританії, яка наполягала на збільшенні обсягів постачання зброї до Сирії задля підтримки повстанців.

Зі свого боку, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що озброєння заколотників необхідно, щоб створити "баланс сил" у Сирії.

"Ми не вітаємо постачань зброї туди, де її і так багато, проте така позиція не підходить для тієї ситуації, котра склалася в Сирії. Опозицію, яка не отримує зброю, обстрілюють ті, хто її отримує. У таких умовах складно і далі дотримуватися нашої нинішньої позиції", - сказав французький лідер.

Минулого тижня глава МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив, що британська влада має намір активізувати надання допомоги сирійським опозиціонерам, постачаючи їм, зокрема, бронеавтомобілі.

Крім того, за словами міністра, в Лондоні готові постачати супротивникам сирійського президента Башара Асада устаткування, за допомогою якого можна виявляти ознаки застосування хімічної зброї.

Також Великобританія збирається надавати гроші для спеціального курсу підготовки заколотників, за підсумками якого вони будуть краще розуміти необхідність дотримання міжнародного законодавства і прав людини.

Розвідка США підозрює про наявність у Сирії хімічної зброї і не виключає ймовірності знаходження біологічної

Сирія має у своєму розпорядженні великі запаси хімічної зброї і, можливо, виробила деяку кількість біологічно небезпечних речовин, йдеться в щорічній доповіді директора національної розвідки США Джеймса Клеппера, присвяченій сучасним загрозам.

"У Сирії є програма з розробки хімічної зброї, що успішно розвивається, вона нарощує запаси гірчичного газу, зарину, нервово-паралітичного газу VX. Ми вважаємо, що у Сирії є склади з озброєннями - бомбами, ракетами і артснарядями, які можуть бути використані для доставки хімзброї", - йдеться в доповіді, який Клеппер представив у вівторок, 12 березня, в сенатському комітеті з розвідки, повідомляє РИА "Новости".

Рік тому Клеппер вже заявляв про запаси хімзброї в Сирії, а також висловлював стурбованість тим, що ці озброєння можуть потрапити в руки зловмисників і терористів. У новій доповіді думка американської розвідки не змінилася - вона також бачить загрозу втрати урядового контролю над складами з хімзброї. "США і союзники відстежують сховища хімічної зброї", - йдеться в документі.

Клеппер також нагадав, що в Сирії існувала програма розвитку біологічної зброї. Відзначаючи, що у США немає повних відомостей про рівень її розвитку, глава розвідки, разом з тим, припускає, що в Сирії могло бути вироблено деяку кількість біологічно небезпечних речовин. "Однак нам не відомо, чи створені в Сирії засоби їх доставки", - йдеться в документі.

У цілому нова доповідь повторює висновки минулорічної і, згідно з її положеннями, небезпека для США ззовні і досі зберігається.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що фахівці зі США зайняті підготовкою сирійських повстанців на території Йорданії. Йорданські спецслужби співпрацюють з трьома ватажками угруповань, що діють в районі міста Дераа на південному заході Сирії. Очікується, що у найближчі 2 місяці 1200 солдатів Сирійської вільної армії зможуть пройти тут навчання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Франція, Англія, повстанці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ