Чт, 2024-05-02, 07:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Аварія Costa Concordia: за катастрофу буде відповідати не лише капітан
12:02
Аварія Costa Concordia: за катастрофу буде відповідати не лише капітан
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Тіла восьми учасників нещасливого січневого круїзу на борту лайнера Costa Concordia, який зазнав аварії біля узбережжя Тоскани, були виявлені в середу італійськими рятувальниками, повідомили місцеві ЗМІ.

Тепер кількість загиблих зросла до 25 осіб, ще сім досі вважаються зниклими безвісти.

У першій половині дня в затонулій частині судна було знайдено чотири жертви, з-поміж них тіло п'ятирічної дівчинки Дайяни Арлотті з міста Ріміні, яка здійснювала круїз разом зі своїм батьком. Всі жертви були виявлені на четвертій палубі Costa Concordia.

Тіла трьох нових жертв, зокрема й маленької Дайани, в середу доставлено в морг тосканського міста Гроссето, де має бути проведено офіційне впізнання. Мати загиблої дівчинки через своїх представників вже заявила, що не в змозі взяти участь в упізнанні дочки, передає РИА "Новости".

Увечері співробітники спеціального підрозділу пожежної охорони Італії продовжили пошуки людей, які досі вважаються зниклими безвісти. На іншій ділянці четвертої палуби їм вдалося виявити ще чотирьох жертв, проте погодні умови погіршилися, і через це вони не змогли підняти тіла на берег. Більш того, рятувальники навіть не змогли визначити стать знайдених жертв, повідомив журналістам представник служби Цивільної оборони Італії.

Передбачається, що пошукові роботи, відновлені минулого вівторка, триватимуть у четвер, якщо не перешкоджатимуть погодні умови.

До середи в списку зниклих безвісти внаслідок катастрофи Costa Concordia значилися 15 осіб. Тепер рятувальникам залишається знайти тіла ще семи загиблих.

Нещодавно експерти заявили, що затонулий лайнер Costa Concordia може незабаром ще більше зануритися у воду, бо скелі, на яких лежить судно, почали руйнуватися.

Лайнер сів на мілину біля берегів острова Джильйо в ніч проти 14 січня. З більш ніж 4200 пасажирів, що перебували на ньому, 21 загинув, 11 вважаються зниклими безвісти.

Винним в аварії вважають капітана лайнера Франческо Скеттіно. В даний час він перебуває під домашнім арештом. Прокуратура Гроссето висунула Скеттіно звинувачення в злочинній недбалості, ненавмисному вбивстві людей і залишенні корабля в небезпеці.

На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб.

У катастрофі окрім капітана звинувачують ще сімох осіб

У катастрофі італійського круїзного лайнера окрім капітана Франческо Скеттіно звинувачуються ще сімох осіб, зокрема представників керівництва компанії Costa Crociere, що володіє судном. Про це оголосили в прокуратурі міста Гроссето, де ведеться розслідування, передає ИТАР-ТАСС.

Зокрема, серед обвинувачених - виконавчий віце-президент Costa Crociere Манфред Урспрунгер і голова кризового підрозділу компанії Роберто Ферраріні.

З останнім, згідно з матеріалами слідства, капітан Скеттіно кілька разів зв'язувався по телефону під час події і отримував вказівки, як діяти.

Відомо, що Скеттіно не повідомив береговим службам про лихо і оголосив про евакуацію пасажирів із запізненням.

Крім того, список обвинувачених поповнили члени екіпажа з-поміж командного складу. Усім їм ставиться за провину потоплення лайнера і неумисне вбивство.

Досі єдиними обвинуваченими були Скеттіно і перший помічник Чіро Амброзіо. При цьому Скеттіно перебуває під домашнім арештом.

Попередні судові слухання розпочнуться 3 березня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: Аварія Costa Concordia
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ