Чт, 2024-05-09, 12:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Азарову Янукович доручив купити вітчизняні швидкісні потяги
19:38
Азарову Янукович доручив купити вітчизняні швидкісні потяги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову закупити два двосистемних швидкісних електропоїзди для міжрегіональних перевезень виробництва ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.).

Як повідомив голова Полтавської облдержадміністрації (ОДА) Олександр Удовиченко журналістам у Кременчуці у п'ятницю 27 вересня, це питання обговорювалося під час нещодавньої зустрічі з Януковичем, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент доручив прем'єру шукати варіанти і окреслив завдання: до кінця 2013 - початку 2014 року закрити це питання", - сказав Удовиченко.

Раніше КВБЗ вже виготовив три міжрегіональних швидкісних поїзди. Один з них - міжрегіональний швидкісний поїзд локомотивної тяги - вже рік в експлуатації. Міжвідомча комісія дозволила експлуатацію двох міжрегіональних швидкісних двосистемних електропоїздів серії ЕКр1, а також виготовлення партії з 10 потягів.

КВБЗ є єдиним в СНД підприємством, що має налагоджене виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. Загалом випускає вантажні (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, вагони метро та ескалатори і запчастини до них, контейнери, дорожню техніку.

КВБЗ у 2012 році збільшив випуск вантажних вагонів на 2,4% порівняно з 2011 роком - до 11,005 тис., пасажирських - у 2,5 раза, до 69.

Однак за підсумками восьми місяців цього року КВБЗ знизив випуск вантажних вагонів на 34% - до 4982, а загалом за показниками року очікує падіння їхнього випуску майже вдвічі - до 6 тисяч, тоді як випуск пасажирських вагонів за січень-серпень- 2013 зріс на 20% - до 59.

З початку вересня завод перейшов на триденний робочий тиждень.

Раніше повідомлялося, що 29 серпня найбільші вагонобудівні підприємства України - Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) і "Дніпровагонмаш" - заявили про різке скорочення виробничих планів. Підприємства скаржаться на насичення ринку і відтік клієнтів після блокування поставок продукції російською митницею.

Нагадаємо, торік міжрегіональний швидкісний двосистемний електропоїзд підвищеної комфортності вітчизняного виробництва обігнав поїзд Hyundai.

"Крюківський вагонобудівний завод створив поїзд не кращий і не гірший за Hyundai, який курсує зараз на нашій залізниці. Ми Hyundai більше купувати не будемо. Будемо купувати поїзди Крюківського заводу", - казав Азаров у серпні 2012 року під час відвідування Сорочинського ярмарку на Полтавщині.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: купити вітчизняні швидкісні потяги, Азарову, Янукович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ