Сб, 2024-04-27, 13:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 23 » Безглузді передвиборні перегони за кремлівськими правилами
12:30
Безглузді передвиборні перегони за кремлівськими правилами
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Зарубіжні ЗМІ пишуть про з'їзд "Єдиної Росії", що відкривається, і загальну ситуацію в країні напередодні парламентських і президентських виборів. "Ця невідомість нестерпна, - кепкує один журналіст. - Чи вдасться кремлівській партії загарбати 80% місць у Думі, або ж лише 75%?" Для чиновницького апарату, паралізованого невизначеністю з майбутнім президентом, важливіше питання, чи повернеться "ера одного боса".

З'їзд "Єдиної Росії", що починається в Москві сьогодні, нічим не схожий на партійні конференції у Великобританії або будь-якій країні західної демократії, вважає The Times. "Практично не буде дискусій про політичний курс. Делегати будуть робити лише мінімальний внесок в роботу своїми доповідями. Викладати стратегію майбутньої виборчої кампанії не стануть. У ситуації, коли є фактична монополія на владу, опозиція вихолощена шляхом юридичних махінацій, а в грудні гарантована перемога з величезним відривом, партія влади не стикається з реальними викликами". На думку видання, єдина турбота "Єдиної Росії" - "як створити видимість демократичних виборів, не натрапивши на відкриті глузування".

І все ж у Москві відчувається хвилювання: від Путіна чекають хоча б натяку на його наміри. Чи розчарувала Путіна робота Медведєва? Чи впевнений Путін, що збереже свій рейтинг? Чи він вважає, що найкраще йому підходить нинішній варіант - правлячий тандем?

"Більшість росіян цього не знає та й знати не хоче. Країна занурилася в глибоку політичну апатію", - зазначається в статті. "Росія вступає в абсолютно сюрреалістичну виборчу кампанію, яка закінчиться лише в березні, з очікуваним поверненням Путіна до влади", - підсумовує британське видання.

Чутки поповзли у четвер: Росія нібито хоче копіювати Німеччину, пише російське видання "Аргументи тижня". "На своєму з'їзді "Єдина Росія" начебто буде обстоювати перетворення РФ на парламентську республіку, в якій президент матиме лише представницьку функцію", - ділиться почутим Sueddeutsche Zeitung. Абсолютно "абсурдними" назвав подібні чутки лідер парламентської фракції "Єдиної Росії" Борис Гризлов.

"Багато росіян і без цих чуток впевнені, що сьогодні Росію очолює сильний прем'єр Володимир Путін, а президент Дмитро Медведєв радше представляє країну. Чи збережеться такий розклад і надалі, невідомо", - зауважує автор публікації.

Згідно з опитуваннями, "Єдиній Росії" не варто розраховувати на дві третини місць у парламенті після виборів 4 грудня". "Невдоволення росіян політичною елітою зростає. Бензин, продукти, опалення постійно дорожчають, недешево обходяться і хабарі, якщо людина шукає місце навчання або розраховує на якісну медичну допомогу. Кожен п'ятий житель країни волів би покинути її - все це зрештою виливається у геть не райдужні перспективи", - йдеться в статті.

На думку політолога Михайла Делягіна, Медведєву вже "готують нове робоче місце". Як альтернативного кандидата, який міг би сісти у прем'єрське чи навіть президентське крісло, фігурують як міністр фінансів Олексій Кудрін, так і віце-прем'єр Ігор Шувалов. "Проте з демократією, транспарентністю і чесною конкуренцією це має мало спільного", - підкреслює видання.

У "Єдиної Росії", прокремлівської партії, що отримала дві третини місць у 2007 році, не буде цього суперника, за винятком хіба комуністичної партії, яка приваблює самих пенсіонерів, пише кореспондент Les Echos Ів Будрійон. "Використовуючи технічно-правові відмовки, міністерство юстиції відмовило в реєстрації ліберальній "Партії народної свободи"(ПАРНАС). Щоб створити ілюзію плюралізму, Кремль придумав уявно-опозиційну партію "Правое дело", поставивши на чолі мільярдера Михайла Прохорова, але той поставився до своєї ролі надто серйозно, і нещодавно його усунули, - викладає свою версію Будрійон. - Кремль, який віртуозно володіє передвиборною інженерією, вирішив також включити "Єдину Росію", яку багато росіян вважають партією шахраїв, в Загальноросійський народний фронт, приймаючи в цю структуру цілі підприємства та асоціації". Оглядач називає це "схемою, що тхне радянськими часами".

А що результат парламентських виборів вже зрозумілий, то всі розмови в Москві точаться про те, хто буде кандидатом на президентських виборах у березні 2012 року. "Якщо нічого непередбаченого не станеться, ним стане Путін", - переконаний автор статті.

Російський політичний клас ще й досі залишається заручником "проблеми 2012" - рішення президента Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра Володимира Путіна щодо того, хто з них буде балотуватися на президентських виборах у березні наступного року, пише Financial Times.

На щорічному з'їзді партії "Єдина Росія", що є політичним гегемоном Путіна, фахівці очікують хоча б деяких натяків, якщо не прямого оголошення про передачу влади, мовиться в статті. За відсутності чіткого сигналу згори російське керівництво і чиновницький апарат залишаються в паралізованому стані. "Нині жодних стратегічних рішень не ухвалюється через невизначеність", - заявив один з московських банкірів.

"Аналітики розходяться в думках: спостерігають вони закулісну політичну боротьбу чи ретельно продуману симуляцію політики, яка стала нормою за десятиліття правління Путіна", - йдеться в статті.

Один з високопоставлених політичних діячів, близьких до Путіна, сказав групі журналістів у серпні, що Путін повернеться: "Повертається ера одного боса, тандем зіграв свою історичну роль". Інший високопоставлений політик у вересні, навпаки, заявив, що недавні дії Путіна щодо підвищення своєї популярності необов'язково означають, що він готується повернутися на президентський пост. Путіну "потрібна велика популярність навіть для "другого номера", сказало джерело.

Переклад InoPressa






За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 969 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ