Нд, 2024-04-28, 21:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 30 » Бюджет можуть переглянути за наполяганням МВФ. ВІДЕО
13:38
Бюджет можуть переглянути за наполяганням МВФ. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів України не виключає, що запропонує Верховній Раді внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік у разі, якщо параметри вже прийнятого документа не будуть узгоджені з основними параметрами програми співпраці з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом. Про це сьогодні, 30 грудня, на прес-конференції сказала міністр фінансів України Наталя Яресько.

"Під час переговорів щодо бюджету у Верховній Раді в наш пакет законів було внесено кілька змін, і вони потребують окремого погодження з МВФ. Я повністю не впевнена, що ці зміни будуть узгоджені", - сказала вона, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є питання і щодо зміни видаткової частини, є зміни і в податковій частині, оскільки ми з МВФ обговорили Податковий кодекс 3630, який був представлений, але поки що не розглянутий, і є питання, очевидно, і щодо структурних реформ", – додала міністр.

Вона уточнила, що йдеться про антикорупційні дії, реформи в охороні здоров'я, освіті, пенсійну реформу та реформу соціальних витрат.

Таким чином, пояснила Яресько, схвалення бюджету, яке є передумовою надання нового траншу кредиту від МВФ, ще не є гарантією надання цього траншу.

Вона уточнила, що переговори щодо податково-бюджетного пакету з Фондом ще не проводилися, бо, з одного боку, триває підготовка фінальних текстів ухвалених документів, а, з другого боку, в МВФ – різдвяні і новорічні канікули.

Яресько зазначила, що такі переговори заплановано провести без приїзду місії до Києва. "Очікуємо, що зможемо домовитися в процесі обговорення", – сказала вона.

Міністр зазначила, що якщо МВФ таки не узгодить всі положення бюджету на 2016 рік, то Мінфін може ініціювати внесення змін до ухваленого податково-бюджетного пакету.

"Будемо зміни в бюджет подавати, якщо буде підтримка", - сказала Яресько.

Також вона розповіла, що Мінфін з 2016 року також почне практику формування бюджетів на три роки вперед. Крім того, стартує поступовий перехід до електронного бюджетування в режимі e-budgeting, передає УНІАН.

"Ми розширюємо e-data (практику оприлюднення інформації про виконання бюджету - ред.) до e-budget - тобто починаємо нову систему формування бюджетів "з нуля", не на основі попередніх бюджетів, - сказала Яресько. - Додатково ми починаємо, я підписала доручення, процес трирічного бюджетування, щоб мати передбачуваність більш ніж на рік".

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП, з доходами 595 млрд грн, що трохи нижче спочатку закладеного показника у 601 млрд грн. Бюджет перераховувався кілька разів - з урахуванням прийнятих напередодні змін у податкове законодавство.

Також парламент ухвалив податкові зміни і низку "бюджетних" законів.

Найбільш суперечливими у податковому законодавстві виявилися норми про акциз на тютюн і спирт, а також спеціальний режим оподаткування аграріїв. Розробники змін поміняли підходи до оподаткування аграріїв у частині сплати ПДВ. Розподіл податку вирішено подати у таких пропорціях: для виробників зернових і технічних культур пропорція становитиме 15% на спецрахунки (для подальшого використання на розсуд підприємства) і 85% - до бюджету, для виробників тваринницької та молочної продукції - 80% на спецрахунки і 20% - до бюджету, для виробників іншої продукції пропорція становитиме 50% на 50%. Раніше пропонували встановити таку пропорцію для всіх агропідприємств: 75% - у бюджет і 25% - на спецрахунки підприємств.

Зміни в акцизній політиці такі: підвищено акциз на пиво і вина, крім натуральних виноградних, на 100%, на спирт та алкогольні напої - на 50%, на слабоалкогольні напої - на 300%. Крім того, Кабмін наділили правом встановлювати мінімальні ціни на тютюнову продукцію.

З 1 лютого 2016 року, за рішенням парламенту, буде введено два однакових за своїм адмініструванням реєстри платників податків, один з яких буде містити дані про підприємства, яким автоматично відшкодовується ПДВ.

Водночас практично без змін залишається спрощена система оподаткування, за винятком визначення доходу для третьої групи. Поріг доходу для платників третьої групи знижено до 5 млн грн з 20 млн грн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: перегляд, бюджет, наполягання МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ