Ср, 2024-05-01, 17:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 19 » Бойовики упродовж дня 32 рази обстріляли позиції сил АТО. ВІДЕО
08:26
Бойовики упродовж дня 32 рази обстріляли позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні антитерористичної операції поранено одного українського військовослужбовця, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко в суботу, 18 квітня, на брифінгу в Києві.

"Впродовж минулої доби в результаті бойових дій загиблих серед українських військових немає, лише один отримав поранення. Це сталося в районі селища Ленінське, під Горлівкою", - сказав він.

Водночас, обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається неспокійною, бойовики продовжують порушувати мінські домовленості, обстрілюючи позиції сил АТО з різного виду озброєнь, повідомив Лисенко.

"За минулу добу ситуація залишалася неспокійною, бойовики не виконують домовленості, відкриваючи вогонь по позиціях сил АТО. Вони 27 разів обстрілювали наші позиції з мінометів, гармат, тричі застосували танки. Зафіксована робота снайперів по позиціях українських військовослужбовців", - сказав він.

За словами Лисенка, найгарячішими точками залишаються населений пункт Григорівка, район Донецького аеропорту, околиці Горлівки, місто Щастя, Станиця Луганська, села в районі Бахмутськой траси.

"Наші військові дають гідну відсіч знахабнілим бойовикам. Нещодавно на околицях села Кримське було зіткнення українських військовослужбовців з т.зв. "ЛНР". Вночі три розвідувально-диверсійні групи противника напали на наших бійців. Завдяки мужності та професійним діям наших воїнів сили АТО знищили 2 автомобілі ворога, один мінометний пересувний пункт і три кулемети. Бойовики відступили з втратами. З нашого боку загиблих і поранених не було", - розповів він.

Крім того, за словами спікера АТО, за добу зафіксовано прольоти 16 БПЛА.

Спікер АТО підкреслив готовність ЗСУ до демілітаризації Широкиного за умови припинення вогню бойовиками

Українська сторона готова до демілітаризації Широкиного Донецької області і чекає припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, повідомив Лисенко.

"Представники української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін відвідали Широкине. Нагадую, що планується демілітаризація цього населеного пункту та розміщення в ньому постійно діючого пункту спостереження за участі представників СММ ОБСЄ. Українська сторона готова забезпечити демілітаризацію своєї зони відповідальності за умови повного припинення вогню з боку супротивника протягом певного строку", - сказав він.

Як повідомлялося, в полку "Азов" заявили, що ініціатива "демілітаризації" Широкиного є вкрай небезпечною, оскільки цей населений пункт є стратегічною точкою в обороні Маріуполя. В "Азові" вважають, що відведення українських військ і організація пункту з моніторингу припинення вогню в Широкиному означає втрату цієї української території навіть за умови присутності там місії ОБСЄ.

Як заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковник Віктор Муженко, черговий етап мобілізації завершується із запланованими показниками. Він зазначив, що в ході четвертої черги мобілізації були змінені деякі підходи до комплектування військових частин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: обстріл, бойовики, 32 рази, сил АТО. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ