Пт, 2024-05-03, 07:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Серпень » 5 » Через дії хунти африканські країни готуються до інтервенції в Нігер — ЗМІ
10:32
Через дії хунти африканські країни готуються до інтервенції в Нігер — ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Країни Африки та організації Економічного спів-товариства західних країн Африки (ECOWAS) погрожують здійснити інтервенцію до Нігеру, якщо місцева хунта не поверне до влади законного президента Мохамеду Базуму. Про це повідомляють The Africa Report і Reuters.

The Africa Report повідомляє, що президент Нігерії Бола Тінубу вже звернувся до парламенту з проханням погодити мобілізацію Збройних сил країни для можливої інтервенції у сусідню країну, оскільки дипломатичний шлях розв’язання ситуації наразі «видається все менш реальним».

Reuters цитує слова комісара організації ECOWAS з політичних питань, миру і безпеки Абдель-Фатау Муси, що керівники оборонних відомств країн Західної Африки «розробили план можливого військового втручання» з метою скинути заколотників, які здійснили військовий переворот у Нігері в кінці липня.

Представник ECOWAS також додав, що керівники міністерств розробили порядок підготовки та терміни розгортання військових сил, і не збираються ставити до відома хунту Нігеру, коли та де можуть завдати удару. Рішення про вторгнення буде прийняте главами держав організації.

«Тут опрацьовано всі елементи, які увійдуть у будь-яку можливу інтервенцію, включно з необхідними ресурсами, способами та термінами розгортання сил», — заявив Муса під час триденного візиту до столиці Нігерії Абуджі.

Напередодні ECOWAS направила до Нігеру делегацію для пошуку «прийнятного рішення», але, за даними джерел Reuters, зустріч в аеропорту з представниками хунти «не привела до прориву в перемовинах». Муса додає, що хотів, аби дипломатія спрацювала, але хунті в Нігері дали зрозуміти, що ті «ще мають час зробити все необхідне».

Reuters додає, що організація вже запровадила санкції проти Нігеру і заявила ультиматум путчистам, що якщо до неділі, 6 липня, заколотники не повернуть владу обраному президенту Мохамеду Базуму, то організація може санкціонувати військову інтервенцію.

Військовий переворот у Нігері

26 липня військовослужбовці президентської гвардії Нігера захопили в заручники президента Мохаммеда Базума, заблокувавши доступ до його резиденції. Пізніше вони виступили з заявою, що повалили уряд президента Мохаммеда Базума, закрили кордони та ввели комендантську годину.

Через два дні глава президентської гвардії Абдурахман Чіані назвав себе новим лідером Нігеру. Він був пов’язаний зі спробою державного перевороту проти колишнього президента у 2015 році.

31 липня представники ECOWAS заявили, що планують військову інтервенцію у разі, якщо за тиждень президента Базума не звільнять і не поновлять на його законній посаді. Проте заколотники відмовилися виконувати ці умови.

У відповідь ECOWAS оголосили про введення санкцій проти хунти Нігеру, заборонивши економічні та фінансові операції, імпорт продовольства та енергоносіїв.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 179 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ