Ср, 2024-05-01, 19:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 28 » Чергова ходка Турчинова до СБУ: йому шиють нову справу
16:20
Чергова ходка Турчинова до СБУ: йому шиють нову справу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов прибув на допит до Служби безпеки України, передає "Українська правда".

Перш ніж зайти до будівлі СБУ, він заявив, що цього дня, у вівторок, має відбутися конференція київського обласного осередку партії "Батьківщина".

"І, на жаль, замість того щоб бути там присутнім, я вимушений знову йти на допит у СБУ", - сказав Турчинов.

За його словами, йому "важко уявити", які питання будуть ставити слідчі.

"Тому що вже минулого разу мені ставили ті ж самі питання, на які я вже мав можливість давати відповідь. Я не бачу інших мотивів викликати мене на допит, крім спроби політичного тиску і спроби не дати змоги мені працювати в опозиції", - сказав Турчинов.

Коментуючи чутки про те, що його можуть затримати, він заявив: "Мені щоразу, коли я йду (на допит), передають інформацію, що бажано не йти, тому що можуть затримати".

"Я відверто дивлюсь і вам в очі, і в очі тих, хто мене викликає, і хто проводить допити. За кожну свою позицію я готовий дати відповідь і нашим громадянам, і перед законом", - запевнив Турчинов.

Колишній перший віце-прем'єр також наголосив, що не існує жодних підстав для утримання під вартою колишніх керівників "Нафтогазу", Держмитслужби та Кабміну.

Крім того, Олександр Турчинов не вважає виклики його на допит слідчими діями.

"Всі ці процедури я не вважаю слідчими діями, я вважаю це спробою тиску на опозицію, і спробою відпрацювати замовлення тих, хто приватизує країну", - заявив екс-віце-прем'єр.

Коментуючи інформацію СБУ, що на минулому допиті було проведено очну ставку, і Турчинов не відповів на запитання слідчих, екс-віце-прем'єр заявив: "Я завжди відповідаю на запитання. Інша річ, що мої відповіді не подобаються працівникам СБУ".

"Я не можу це назвати очною ставкою - на 5 хвилин завели жіночку, запитали у неї: "Ви знаєте Турчинова?" Вона каже, що бачила по телевізору, і півтора роки одного разу була на його нараді", - розповів він.

"На жаль, я не пам'ятаю цю жіночку, і не зміг нічим допомогти слідству", - додав Турчинов.

За його словами, такі очні ставки "ні про що і ні до чого".

Крім того, Турчинов заявив, що виклики на допит відволікають його від організації виборчого процесу і нервують.

"У СБУ мені не дають користуватися робочим телефоном, комп'ютером, щоб я міг працювати над керівництвом виборчим процесом", - поскаржився він.

- Турчинова допитують по ще одній справі

Генеральна прокуратура України розслідує справу про захоплення поліграфкомбінату "Україна" під час президентських виборів. Про це повідомив Олександр Турчинов, передає УНІАН.

"Уже нова тема готується. Зокрема, Генеральна прокуратура займається питанням спроби захоплення урядом державного підприємства "Поліграфкомбінат "Україна". Це абсурдно звучить, але слідчі працюють", - прокоментував Турчинов свої допити в СБУ та можливість відкриття нових кримінальних справ.

Він нагадав, що спробу захоплення поліграфкомбінату "Україна" було здійснено під час президентських виборів 2010 року, і вона пов’язана з ЄДАПС. "Ті, хто стоїть за корпорацією ЄДАПС, яка розпустила свої щупальця корупційні у багато структур і, я вважаю, заробляє незаконно мільярди, друкуючи акцизні марки, голограми, які держава сама здатна друкувати", - зазначив Турчинов.

Крім того, на його думку, замість того щоб відкривати кримінальну справу проти тих, хто незаконно потрапив на поліграфкомбінат "Україна", і розслідувати корупційні дії корпорації ЄДАПС, "зараз слідство розглядає питання, що незаконно діяла міліція або незаконно уряд приймав рішення про зміну керівництва поліграфкомбінату "Україна".

Турчинов повідомив, що правоохоронні органи допитують колишніх працівників Кабінету міністрів України, а також працівників міліції.

Також Турчинов висловив подив тим, чому заміна керівництва держпідприємства, на що уряд має право, може вважатися незаконною. При цьому він не відкинув можливості, що з цього питання його можуть викликати до Генпрокуратури. Але він не знає, чи вже відкрито відповідну кримінальну справу.

Кажучи про свій сьогоднішній допит, Турчинов зауважив: "Я нового сьогодні нічого не почув, ті ж самі були запитання, і була зустріч з працівником митниці, яку також назвали очною ставкою, який упізнав у мені колишнього першого віце-прем’єр-міністра України. Я, до речі, не приховував від слідства, що я працював першим віце-прем’єр-міністром України в уряді Юлії Тимошенко".

При цьому він сказав, що не вважає сьогоднішній допит очною ставкою. "Я, чесно кажучи, його (працівника митниці) не пам’ятаю, і тому я взагалі не вважаю, що це можна назвати очною ставкою", - зауважив Турчинов.

Крім того, він заявив, що минулого разу слідчі СБУ також проводили очну ставку, але він також не пам’ятає тієї людини.

Як повідомлялося, СБУ 20 вересня вже допитала Турчинова як свідка у справі про розмитнення газу. СБУ також допитувала Турчинова 8 вересня.

Після третього допиту колишній перший віце-прем'єр заявив, що Служба безпеки України викликає його на допити, щоб перешкодити підготовці його партії до виборів в органи місцевого самоврядування.

"Я продовжую повторювати відповіді на ті самі запитання, які мені ставили у позаминулий раз, минулого разу, що і НАК "Нафтогаз", і митна служба, і уряд діяли винятково в інтересах країни і виконували угоди, підписані з "Газпромом", - додав він.

Турчинов зазначив, що слідство повинно розслідувати, на яких підставах за "корупційною схемою" чинна влада передає державний газ "своїй же компанії "РосУкрЕнерго".

8 червня СБУ року порушила справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з ухваленням у той самий день рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким суд зобов'язав "Нафтогаз" повернути RUE 11 млрд кубометрів газу, а також передати 1,1 млрд кубометрів газу у вигляді компенсації.

27 липня Державна митна служба ухвалила висновок, згідно з яким оформлення 11 млрд куб. м природного газу, які належали швейцарському газотрейдеру RUE, на користь НАК "Нафтогаз України" у лютому 2009 року було здійснено з порушенням законодавства.

Як ми повідомляли, в лютому 2010 року внаслідок конфліктів навколо керівника поліграфкомбінату під час виборчої президентської кампанії уряд Юлії Тимошенко ліквідував державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів", перетворивши його на казенне підприємство.

Після створення казенного підприємства 24 лютого уряд Тимошенко призначив Андрія Радюка генеральним директором казенного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів".

Кабінет міністрів України постановою №268 від 17 березня 2010 року ліквідував казенне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1193 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ