Ср, 2024-05-01, 17:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 3 » Демонстранти обіцяють вийти під кожну обласну раду в Україні
11:50
Демонстранти обіцяють вийти під кожну обласну раду в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У четвер, 3 листопада, в усіх регіонах України очікуються акції протесту проти політики влади.

Організатори пообіцяли, що люди вийдуть до кожної обласної, районної та міської чи селищної ради. До заходу планують долучитися понад 200 громадських організацій. Кожна з них має свої вимоги, але їх об'єднує вимога розпустити парламент, передає "Радіо Свобода".

- Інформація про 40 тис учасників акцій протесту не відповідає дійсності, заявляють організатори

Підприємці мають намір вимагати від президента Віктора Януковича ветувати нещодавно ухвалений закон про спрощену систему оподаткування, оскільки він, на їхнє переконання, спрямований на дискримінацію малого бізнесу.

Водночас віце-президент громадського об'єднання "Союз перевізників України" Сергій Овчинников заявив, що відбудеться новий Автомайдан.

Зі своїми вимогами вийдуть і "афганці" та "чорнобильці", а також представники інших соціально незахищених категорій населення, які протестують проти позбавлення їх пільг та доплат до пенсій.

Утім, єдина вимога, яка об'єднує усі організації, що мають намір брати участь у акції, – це припинення існування Верховної Ради нинішнього, шостого скликання, заявив перший заступник голови громадської організації "Ніхто, крім нас" Борис Новожилов.

"Це захоплення влади бандою. Верховна Рада не користується тими повноваженнями, які в неї є. Тому ми об'єдналися під гаслом: "Верховна Рада має піти!" Це об'єднало дуже багато організацій. Третього листопада ми виходимо до всіх обласних рад і проводимо мітинги. Ми подамо депутатам наші пропозиції, щоб вони поставили на голосування питання про довіру Верховній Раді на засіданні обласних, міських та районних рад", – наголосив Новожилов.

Наразі влада готова задовольнити вимоги "афганців" та "чорнобильців", з рештою – складніше, зазначив депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

"Що стосується "чорнобильців" та "афганців" - це не таке дороге питання, щоб здіймати ґвалт. Треба інші статті подивитися - де зменшити, а цих не чіпати. Потрібні гроші. Десь негаразди, десь те, десь інше, але ж робота йде, ну, йде ж! І розв'язки будуються, і дороги під Євро, і курс стоїть – що найголовніше", - сказав Макеєнко.

Нагадаємо, 1 листопада "чорнобильці", двічі за день, пішли на активний штурм Верховної Ради. Натовп намагалися зупинити близько сотні правоохоронців, однак той відтіснив "Беркут" від дверей парламенту. Деякі "чорнобильці" зчепилися з "беркутівцями" врукопашну.

Протестувальники вимагали виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи проти винних у невиконанні рішень судів про призначення "чорнобильцям" пенсій.

Варто зазначити, підприємці та перевізники хочуть реанімувати Податковий майдан і Автомайдан. Пільговики вже їдуть до Києва. На акцію протесту 3 листопада готові вийти кілька тисяч підприємців, а також представники близько 250 громадських організацій з усієї України.

Міжнародний рух українців "За повернення на Батьківщину" (місто Генуя, Італія) і громадянський рух "Мала Батьківщина" заявили про приєднання до акції протесту, яка відбудеться 3 листопада під стінами Верховної Ради.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ