Сб, 2024-05-04, 07:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 31 » ЄС має намір зробити персонами нон ґрата старших синів Лукашенка. Голову МЗС Бєларусі не чіпатимуть
16:43
ЄС має намір зробити персонами нон ґрата старших синів Лукашенка. Голову МЗС Бєларусі не чіпатимуть
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Старші сини президента Бєларусі Олександра Лукашенка - Віктор і Дмитро - внесені до "чорного списку" бєларуських держчиновників, яким Європейський Союз (ЄС) має намір заборонити в'їзд до країни співтовариства, а також заморозити їхні фінансові авуари, якщо такі є, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на EUobserver.

Під санкції ЄС щодо офіційного Мінська підпадають усього 158 осіб. Рішення про застосування цих санкцій належить затвердити в понеділок, 31 січня, у Брюсселі главами МЗС 27 країн ЄС.

Голову МЗС Бєларусі Сергія Мартинова, ймовірно, не буде внесено до "чорного списку" бєларуських держчиновників, яким ЄС має намір заборонити в'їзд до країни співтовариства, а також заморозити їхні фінансові авуари, якщо такі є, дав зрозуміти в понеділок міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн.

"Чи в наших інтересах підтримувати контакт, наприклад, з міністром закордонних справ паном Мартиновим - так чи ні? Ми повинні вирішити, але спалювати всі мости, це може також бути на шкоду тому впливу, яке ЄС може мати в цій країні. Тому треба забезпечити рівновагу", - сказав Ассельборн журналістам, прибувши на засідання.

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року після проведення виборів президента в Бєларусі опозиція влаштувала у Мінську акцію протесту проти офіційних результатів виборів, згідно з якими перемогу здобув чинний президент Лукашенко. В результаті міліція, застосувавши силу, розігнала багатотисячний мітинг, сотні людей було побито й затримано.

20 січня Європарламент ухвалив резолюцію щодо Бєларусі. Резолюція закликає Раду ЄС, зокрема, ввести заборону на видачу віз і заморозити авуари в країнах ЄС бєларуських керівників вищої ланки, чиновників, співробітників судових органів і органів безпеки, які, на думку Євросоюзу, відповідальні за фальсифікацію грудневих президентських виборів і переслідування опозиції.

Європейський Союз у 2006 році вже запроваджував санкції проти президента Бєларусі, проте два роки тому заборону було знято. Тоді санкції були введені також після президентських виборів і разом з Лукашенком поширювалися на 40 керівників Бєларусі.

Як кажуть дипломати, кількість імен в "чорному списку" ЄС буде збільшено за рахунок осіб, "причетних до підтасовування результатів виборів", а також "до придушення громадянського суспільства і незалежних ЗМІ".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 974 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ