Пн, 2024-04-29, 03:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 24 » ЄС вважає судовий процес Тимошенко неадекватним, в Європу з таким не беруть
22:22
ЄС вважає судовий процес Тимошенко неадекватним, в Європу з таким не беруть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені Печерським райсудом Києва при розгляді справи Юлії Тимошенко. Таку думку висловила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон у своїй заяві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хотіла б висловити свою стурбованість тим, що апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені в оригінальному суді над Тимошенко, суді, який не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процесу", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим високий представник ЄС шкодує, що Тимошенко, як лідер опозиційної партії "Батьківщина", тепер не буде допущена до участі у парламентських виборах наступного року.

"Від імені Європейського Союзу Верховний представник підкреслювала необхідність неупередженого і прозорого процесу апеляції. Викликає жаль, що цього не було досягнуто, і що питання про виборче правосуддя в Україні, як і раніше, вимагає уваги", - підкреслила вона в своїй заяві.

Ештон також нагадує про те, що її попередні заяви були сфокусовані на взаємозв'язку дій України у сфері дотримання верховенства права та розвитку відносин між ЄС і України, включаючи укладення Угоди про асоціацію.

У цьому зв'язку вона також бере до уваги рішення, прийняте в спільній заяві, зробленій за підсумками саміту ЄС-Україна 19 грудня щодо того, що повага верховенства права буде мати вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Як повідомлялось, 23 грудня колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін <а href="/ukraine/23dec2011/beliakov1.html">вирок, винесений екс-прем'єр-міністрові України Тимошенко 11 жовтня Печерським районним судом столиці у "газовій справі", який передбачає позбавлення екс-прем'єра свободи терміном на 7 років і зобов'язує її сплатити компенсацію за шкоду, завдану в результаті реалізації газових угод 2009 року, НАК "Нафтогаз України" у розмірі 1,5 млрд грн.

А 19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа. Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до кінця року не відбудеться, хоча це передбачалося ще кілька місяців тому.

Зауважимо, що низка експертів, які висловлювcя на тему саміту Україна-ЄС 19 грудня, виявляє солідарність в тому, що політичний неуспіх тривалих переговорів викликаний політичними процесами над опозицією.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: Кетрін Ештон у своїй заяві
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ