Пт, 2024-04-26, 05:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 27 » ЄС закликали негайно звільнити Умерова
14:38
ЄС закликали негайно звільнити Умерова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський Союз закликав негайно звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого окупаційна "влада" Криму незаконно утримує в психіатричній лікарні, і забезпечити йому термінову медичну допомогу.

Відповідну заяву представника Зовнішньої служби ЄС було поширено сьогодні, 27 серпня, в Брюсселі, передає УНІАН.

"Примусове психіатричне лікування і обстеження заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, який був звинувачений в "сепаратизмі" в травні 2016 року, є явним порушенням міжнародних стандартів у сфері прав людини. Ми закликаємо до його негайного звільнення і, з огляду на серйозні побоювання за стан його здоров'я, забезпечити негайне й належне медичне обслуговування", - йдеться в заяві.

Представник Зовнішньої служби ЄС підкреслив, що Євросоюз неодноразово говорив про погіршення ситуації з правами людини в Криму і Севастополі після анексії півострова Російською Федерацією.

"Заборона діяльності Меджлісу, який є органом самоврядування кримських татар, і визначення його "екстремістською організацією" серйозно порушили права кримських татар", - переконані в ЄС.

У зв'язку з цим в Брюсселі повторили заклик гарантувати безпечне повернення в Україну всіх українських громадян, які незаконно утримуються в Росії, в тому числі режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, які були засуджені рік тому в "порушення міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя".

"Європейський Союз, як і раніше, вірний повному виконанню своєї політики невизнанню незаконної анексії Кримського півострова", - підкреслили в ЄС.

Як повідомлялося, ФСБ РФ затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня. Так званий "прокурор Республіки Крим" Наталя Поклонська повідомила, що стосовно Умерова порушено кримінальну справу як "члена екстремістської організації" Меджліс кримськотатарського народу". "У березні 2016 р громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступ Умерова було розміщено в мережі Інтернет", - заявила Поклонська.

11 серпня так званий "суд" в Сімферополі задовольнив клопотання слідчого доставити Умерова в психіатричний стаціонар для проведення судово-психіатричної експертизи. Під час судового засідання йому стало погано, і "швидка" забрала його в лікарню.

16 серпня співробітники ФСБ Росії вивезли Умерова з лікарні до психдиспансера для проведення психіатричної експертизи.

Порошенко: сталінські часи в Криму повертаються

Президент України Петро Порошенко назвав примусове утримання в психіатричній клініці одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова поверненням до сталінських часів.

"Один з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова був відправлений до психіатричної лікарні. Ми бачимо, що сталінські часи 30-х років XX століття повністю повертаються", - сказав Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

Це, як підкреслив глава держави, є ще одним додатковим аргументом, чому необхідна хороша координація для забезпечення глобальної безпеки.

"Це не проблема виключно України, це проблема всього світу. І США як світовий лідер разом з нами стоїть і повинен стояти на сторожі глобальної безпеки", - підкреслив Порошенко.

Глава держави підкреслив, що сьогодні "сотні українців перебувають у заручниках, що містяться в російських в'язницях і в тюрмах на окупованій території".

Президент також навів жахливий приклад утримання терористами в тюрмі сліпого українця Володимира Жемчугова, у якого ампутовані обидві руки і сказав, що росіяни не дають ніяких пояснень, за що вони тримають наших заручників.

Порошенко закликав весь демократичний світ бути солідарним з Україною і посилити тиск на Росію як країну-агресора в зв'язку з грубим порушенням Москвою міжнародного права і прав та свобод українців на окупованих територіях нашої країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: негайно звільнити Умерова, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ