Чт, 2024-05-02, 05:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 25 » Євросоюз: Асоціація залишається в силі
20:03
Євросоюз: Асоціація залишається в силі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей виступили зі спільною заявою щодо України, в якому констатували, що пропозиція про підписання Угоди про асоціацію з Києвом залишається в силі, пише "Інтерфакс-Україна"

"Відносно рішення України тимчасово припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, включно з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі, позиція Європейського Союзу залишається чіткою: пропозиція підписати безпрецедентну угоду - на столі", - йдеться в заяві.

Представники ЄС також виступили зі спільною заявою, в якій висловили категоричне несхвалення позиції Росії у зв'язку з чиненням тиску на Україну.

Зазначивши, що в Євросоюзі відомо про зовнішній тиск на Україну, високопоставлені європейські чиновники висловили сподівання, що це "короткочасне роздумування (щодо підписання Угоди Україною ) скасує тривалу користь, яку може принести партнерство".

"Проте Європейський Союз не застосовуватиме силу стосовно України чи якогось іншого партнера, щоб зробити вибір між ЄС або іншим регіональним об'єднанням. Це Україна вільно вирішує, якого виду співпрацю вони шукають з ЄС, тому ми категорично не схвалюємо позицію Росії і дії в цьому плані", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося раніше депутат Європейського парламенту Павел Коваль заявив, що Україна повинна зробити все можливе задля підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом цього року, інакше такої можливості може вже не бути.

Зазначимо також, політологи прогнозують, що на саміті Україна - Європейський Союз Угоду про асоціацію підписано не буде.

Європа вважає неможливим підключити Росію до вирішення питання української євроінтеграції

Європейський Союз не бачить можливості підключити Росію до переговорів України і Євросоюзу про асоціацію, діалог може вестися лише на двосторонній основі. Про це заявив РІА "Новости" глава Представництва ЄС в Росії Вігадас Ушацкас.

Відповідаючи на прохання прокоментувати заяву президента РФ Володимира Путіна, що Росія готова до тристоронніх переговорів РФ — ЄС — Україна, щоб вирішити питанея, пов`язані із можливим підписанням Угоди про асоціацію, Ушацкас наголосив, що переговори можуть вестися лише на двосторонній основі.

"Реакція ЄС - в тому, що ми особливо цінуємо наші відносини з Росією і з Україною. Ми готові обговорювати різні питання, зокрема про торговельні відносини на базі наших спільних зобов`язань щодо СОТ. Але переговори за договорами, як з Росією - за новою базовою угодою, так і з Україною - про асоціацію і зону вільної торгівлі, ведуться на двосторонній основі", - сказав Ушацкас.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, яку планувалося підписати 28-29 листопада на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Водночас КМУ доручив Міністерству закордонних справ спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством промислової політики "запропонувати Європейському Союзу і Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для розробки комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин, розширення і сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринку, узгодження регуляторної бази для покращення умов здійснення підприємницької діяльності; відновити активний діалог із Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу і державами - членами Співдружності Незалежних Держав про пожвавлення торговельно-економічних зв`язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу держави", - йдеться в розпорядженні.

Кваснєвський продовжує "схиляти" Україну до ЄС

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський продовжує проводити переговори щодо підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє польська Gazeta Wyborcza.

Газета довідалась, "що Кваснєвський надалі проводить закулісні дипломатичні розмови "останнього шансу" у справі майбутнього країни (України – ред.)".

"Доки м'яч у грі, можливо, щось іще вдасться зробити", - розповіла газеті особа, яка обізнана з ходом цих перемовин.

Як відомо, прем'єр Польщі Дональд Туск заявляв, що якщо з'явиться хоч "тінь шансу", то ймовірно президент Польщі Коморовський здійснить візит до Києва і спробує переконати Януковича підписати Угоду з ЄС. Представники місії ЄП Кокс і Кваснєвський також публічно висловлювали сподівання, що українська влада відмовиться від рішення не підписувати Асоціацію у Вільнюсі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз: Асоціація залишається в с
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ