Вт, 2024-04-30, 20:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 4 » "Грінпіс": в Україні виявили радіоактивні харчі
21:26
"Грінпіс": в Україні виявили радіоактивні харчі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Міжнародна природоохоронна організація "Грінпіс" зазначає, що молоко, гриби, ягоди, буряк, картопля і ще низка харчових продуктів у деяких районах України все ще забруднені радіоактивними речовинами з Чорнобиля. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому екологами, передає Бі-Бі-Сі.

"Грінпіс" провів дослідження в трьох частинах України, розташованих за межами зони відчуження, вивчаючи вміст радіонукліда цезій-137 у харчових продуктах. У багатьох випадках вміст речовини в продуктах перевищував припустиму для людей норму.

Як зазначає науковець "Грінпіс" Ірина Лабунська, цезій-137 становить довгострокову загрозу для здоров'я людини, надто для тих, хто щодня споживає їжу, яка містить цей радіонуклід.

У своєму звіті "Грінпіс" також розкритикував уряд за відмову від регулярного моніторингу продуктів на вміст радіоактивних речовин з ЧАЕС два роки тому. "Це було абсолютно передчасно припинити цю моніторингову програму, адже ми все ще повинні знати ситуацію, щоб допомагати людям давати раду всім цим проблемам", - сказала Лабунська.

У документі, опублікованому організацією, також закликають до ретельної перевірки сільськогосподарських угідь на забруднення радіонуклідами.

Фахівці констатують, що внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні збільшилася захворюваність на рак щитоподібної залози.

2011-й для Чорнобиля знаковий - 25-ті роковини наймасштабнішої катастрофи в історії людства, початок будівництва нового об'єкту укриття. І саме цього року ми знову стежимо за ядерною трагедією, правда, не у нас, а в Японії.

Зазначимо, що нещодавно Державна інспекція ядерного регулювання офіційно зареєструвала на території України наявність слідів йоду-131 з аварійної АЕС "Фукусіма-1". Про це повідомив головний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Михайло Гашев.

27 березня йод-131 був зафіксований в мікроскопічній мінімально вимірюваній концентрації. За словами Гашева, АЕС України працюють у штатному режимі, контроль радіаційної обстановки здійснюється в режимі онлайн - підвищення рівня потужності дози гамма-випромінювання на території Україні не спостерігається.

Також вперше з часів чорнобильської катастрофи в Україні Міністерство з надзвичайних ситуацій видало офіційний атлас забруднених в результаті вибуху на АЕС районів та областей. Причому він показує не тільки райони з радіоактивною ґрунтом (перевищена норма вмісту цезію), а й вміст радіонуклідів у молоці.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1116 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ