Сб, 2024-04-27, 15:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 22 » Грубо розігнали законну акцію опозиційної молоді у центрі Києва міліція і "Беркут"
15:46
Грубо розігнали законну акцію опозиційної молоді у центрі Києва міліція і "Беркут"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міліція та бійці спецпідрозділу "Беркут" перешкоджають активістам опозиційних молодіжних організацій провести у Києві на Майдані Незалежності акцію "Готуй намет навесні", повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Коли активісти "Батьківщини", НРУ, "Свободи", "Фронту Змін" та "УДАРу" намагалися встановити намети, з’явився "Беркут" і оточив молодих людей, при цьому намагаючись відібрати в них намети.

Коли міліції пред’явили офіційний дозвіл мерії на проведення акції, ті почали посилатися на якийсь припис Головного управління контролю за благоустроєм Київської міської держадміністрації, після чого почали хапати активістів за руки і ноги та тягнути їх у заздалегідь підігнаний автозак під вигуки "Ганьба!". Затримали кількох осіб, яких намагаються посадити в автозак.

На місце події прибули народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександр Сочка та Віктор Уколов, які намагаються перешкодити незаконним арештам і блокують виїзд автозаку. Перед цим депутатам вдалося "відбити" у міліції трьох осіб.

"Я не розумію дій правоохоронних органів. Ми не зробили нічого протизаконного, у нас є всі офіційні дозволи. Чому "беркутівці" викручують нам руки і арештовують?" - сказав один з активістів Андрій Шекета.

У свою чергу ще один опозиціонер Юрій Юзич, якого з рук "беркутівців" врятували студенти і журналісти, наголосив, що "міліція перейшла всі межі, бо вже посеред центру столиці хапають громадян і засовують в автозаки".

Всього в акції брали участь близько 50 осіб. Правоохоронців на Майдані було близько 10, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, міліція викликала на Майдан машину з написом "Патрульна служба". У неї сіли кілька людей, які є організаторами акції, після чого машина також від'їхала.

Молоді люди спробували знову розгорнути кілька наметів. Їм знову перешкоджали правоохоронці, виривали з рук намети, після чого сталася чергова бійка. Співробітники правоохоронних органів закинули в автозак ще один намет, за яким до машини кинулися учасники акції, але правоохоронці їх відтіснили.

Зазначимо, що цього року в Україні очікується наростання протестних настроїв населення, а приводом для масового невдоволення може стати фальсифікація парламентських виборів 28 жовтня 2012 року. Крім того, опозиція обіцяла з настанням тепла активізуватися на вулицях через ув'язнення Юлії Тимошенко.

Депутати "відбили" у "беркутівців" учасників акції, яку суд не забороняв

Суд не забороняв проведення акції на Майдані Незалежності в Києві, правоохоронці діяли незаконно, заявляє народний депутат (фракція НУ-НС) Леся Оробець, яка прибула на місце проведення заходу.

"Наскільки мені відомо, наскільки відомо організаторам акції, ніякого судового рішення, яке забороняло б проведення (акції) немає. Відповідно, дії правоохоронних органів і дії "Беркута" - спроби відбити і затягнути (учасників акції) в автозак - незаконні", - сказала вона, підкресливши при цьому: "Судової заборони немає".

Крім того, народний депутат продемонструвала звернення організаторів акції до Київської міськдержадміністрації про те, що на Майдані Незалежності 22 березня буде проводитися акція протесту.

"Тут проходила акція кількох політичних сил та громадських активістів проти дій нинішньої влади, і був "Беркут", який намагався відбити кількох активістів і засунути їх в автозак. Слава Богу, їм це не вдалося: вчасно прибули депутати", - сказала вона.

Молодь протестує через недоступне житло та виселення з гуртожитків через Євро-2012

Молодіжна акція "Готуй намет навесні" завершилася на Майдані Незалежності в Києві близько полудня. Учасники акції поступово розходяться. Проте вони пообіцяли, що з 29-го березня акції, подібні тій, яку намагалися провести на Майдані Незалежності, пройдуть в регіонах України.

Крім того, лідер "Молодого Народного Руху" зазначив, що сьогоднішня акція представників "Батьківщини молодої", "Студентської "Свободи", "Молодого Народного Руху", партії "Фронт Змін" символізувала те, що у молоді немає можливості отримати доступне житло.

Акція проводилася також на знак протесту проти виселення студентів з гуртожитків у зв'язку з проведенням Євро-2012.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Беркут, міліція, розігнали акцію опозиційної молоді, Київ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ