Нд, 2024-05-05, 12:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 26 » Інструкції до ТРК не є цензурою - Держкомтелерадіо
12:34
Інструкції до ТРК не є цензурою - Держкомтелерадіо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Держкомтелерадіо запевняє, що лист до телерадіокомпаній із інструкціями не свідчить про введення цензури.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо у відповідь на новину "Української правди" "У Азарова підтвердили, що ввели цензуру", де опубліковано лист комітету до генеральних директорів обласних та регіональних державних ТРК.

"Очевидно, що такий провокативний заголовок мав на меті в черговий раз безпідставно звинуватити владу у запровадженні в Україні цензури. Проте кожен, хто крім заголовку прочитав ще й сам лист, має можливість переконатися у протилежному", - стверджують у прес-службі.

Там запевняють, що у листі до телерадіокомпаній йдеться лише про виконання Держкомтелерадіо своїх функціональних обов'язків, а саме – організацію роботи з висвітлення соціальних ініціатив президента і не більше.

"При цьому ніхто не вимагає від телерадіокомпаній суцільного "одобрямсу" чи узгодження змістовного наповнення телерадіосюжетів, що власне і є цензурою", - зазначається в повідомленні.

Держкомтелерадіо стверджує, що поява листів подібного змісту свідчить не про введення цензури, а про виконання закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації".

Десята стаття цього закону визначає, що "в аудіовізуальних засобах масової інформації підлягають обов'язковому висвітленню низка видів активності президента, у т. ч. його виступи, переговори, робочі поїздки по країні та інше".

Зазначається також, що подібна практика у роботі Держкомтелерадіо існувала завжди, адже згаданий закон діє з 1997 року.

"Радимо зробити запит на публічну інформацію до Держкомтелерадіо, і ми надамо інформацію про доручення, які надходили до Комітету з Кабінету міністрів України, починаючи з 2005 року, і стосувалися "забезпечення висвітлення" тих чи інших ініціатив тодішнього президента і прем'єра", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в згаданому листі глава Держкомтелерадіо Олександр Курдінович звертається до керівників телерадіокомпаній "терміново створити (або адаптувати існуючі формати теле- і радіопрограм) та запустити в ефір з 15 березня 2012 року спеціальні лінійки програм за участі представників органів місцевої влади, відомих фахівців та експертів, які будуть присвячені роз'ясненню та обговоренню соціальних ініціатив президента Вiктора Януковича".

За законом "Про інформацію", цензура - це "вимога, спрямована до засобу масової інформації, його керівника, узгоджувати інформацію до її поширення".

Згідно з положенням, Держкомтелерадіо є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що українські журналісти, звернулися до представників політичних сил з вимогою припинити практику замовлення подачі інформації про свою діяльність поза політичною рекламою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: інструкції, ТРК, Держкомтелерадіо, цензура
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ