Чт, 2024-05-02, 03:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 17 » Янукович ризикує опинитися в ситуації "хто не встиг - той запізнився"
18:07
Янукович ризикує опинитися в ситуації "хто не встиг - той запізнився"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Європейський Союз може ухвалити рішення про підписання угоди про асоціацію з Україною в самий останній момент перед самітом Східного партнерства, який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі. Про це ЕС-плюс розповів високопоставлений європейський дипломат, відповідаючи на питання про те, яким чином може бути ухвалене позитивне рішення, враховуючи, що в понеділок, 18 листопада, відбудеться останнє перед самітом формальне засідання міністрів закордонних справ ЄС.

"Ми маємо різні можливості. Це може бути за письмовою процедурою, це може бути через Раду закордонних справ ще одну, якщо треба буде, або тут в Брюсселі, або у Вільнюсі", - сказало джерело. "Але все залежатиме від того, що відбуватиметься в Україні", - додав він.

При цьому, дипломат підкреслив, що остаточне рішення ЄС залежить від того, як розвиватимуться події в Україні, а також від того, чи вдасться депутатам українського парламенту ухвалити необхідні законодавчі зміни протягом наступного тижня. При цьому, за словами співрозмовника, в ході засідання Ради закордонних справ 18 листопада, міністри планують обговорити "можливості для маневру" при ухваленні рішення про підписання угоди про асоціацію. Разом з тим він не став прогнозувати, чи можливе підписання угоди в умовах, коли колишній український прем'єр Юлія Тимошенко залишиться у в'язниці.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС зробив висновки, в яких заявив про готовність підписати угоду про асоціацію до Вільнюського саміту Східного партнерства, запланованого на 28-29 листопада за умови рішучих дій і видимого прогресу Києва в реформі виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя, а також реформах судової системи. Однією з головних проблем до останнього часу залишається проблема справи Юлії Тимошенко.

Довідка

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році, і завершили їх у грудні 2011 року.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій вступу до Євросоюзу, а угода про асоціацію та зону вільної торгівлі не було парафовано. Перешкодою до підписання Угоди про асоціацію є вибіркові юстиція і правосуддя, а також недостатня незалежність судової системи і усунення лідерів опозиції від участі у виборчому процесі.

30 березня 2012 боку парафували політичну частину документа, а також першу й останню сторінки економічного розділу.

19 липня в Брюсселі представники України і Європейської комісії парафували текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, яка є невід'ємною частиною угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС схвалила висновок щодо України, в якому висловила готовність підписати угоду про асоціацію між Україною та ЄС до саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року за умови, що Київ продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у реформуванні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя і продовженні реформ.

18 вересня 2013 року Кабінет міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом, підготовка якого тривала п'ять років.

28-29 листопада 2013 року на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі Україна та ЄС планують підписати Угоду про асоціацію України з Європейським союзом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1294 | Додав: adminA | Теги: Янукович, той запізнився, хто не встиг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ