Чт, 2024-05-02, 00:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 16 » Янукович "розпеченим залізом випалить корупцію" в судах
14:43
Янукович "розпеченим залізом випалить корупцію" в судах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент Янукович обіцяє карати "розпеченим залізом" корупціонерів і винних у розкраданні землі. "Я скажу так: розпеченим залізом будемо випалювати, щоб усі ті, хто чіпає руками власність всього українського народу, знали, що вони будуть за це страждати і будуть покарані. Це буде так", - запевнив Янукович.

При цьому глава держави навів як приклад взаємодію виконавчої і судової гілок влади в питаннях повернення державі комунальної власності, і, зокрема, землі в Києві.

Він відзначив, що вражають масштаби діяльності "заповзятливих суддів", які своїми судовими рішеннями без рішень Київради роздавали землю. "Ми всі ці питання вивчимо, і будемо розбиратися", - запевнив Янукович.

президент підкреслив, що "найбільш активними в процесі роздачі київських земель" були судді Господарського суду Києва. "А серед загальних судів - найбільше відзначився Шевченківський районний суд Києва", - відзначив глава держави.

"Переконаний, що Вищою радою юстиції, куди вже надійшли відповідні матеріали, буде дана адекватна і оперативна оцінка таким діям", - резюмував він.

Президент вважає своїм головним завданням на посту глави держави виведення країни з числа "аутсайдерів" європейських країн вже в найближчі роки. Проведення судової реформи президент розглядає як одну зі складових на цьому шляху.

"Тільки ефективне функціонування та конструктивну взаємодію трьох гілок державної влади - законодавчої, виконавчої та судової - здатне забезпечити розвиток країни. Метою мого перебування на посаді президента є висновок України з числа аутсайдерів європейських країн. Наша держава має всі можливості і має в наступні п'ять років стати рівноправним членом європейської спільноти. Без незалежного, кваліфікованого суду це неможливо", - заявив він на Х позачерговому з'їзді суддів у четвер у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Він закликав учасників з'їзду стати його партнерами на цьому шляху.

Глава держави пообіцяв зробити все можливе для створення умов для незалежної і кваліфікованої судової системи. "Судді своєю діяльністю повинні довести народу України: суд - це дорога правди і справедливості", - додав Янукович.

Говорячи про діяльність, зокрема, Вищої ради юстиції, президент підкреслив, що це відомство не повинно бути "каральним органом".

"Вища рада юстиції не має бути каральним органом і використовуватися будь-ким для розправи над неслухняними суддями, тим більше неприпустиме використання статусу члена ради в особистих інтересах", - сказав Янукович.

Він також запевнив, що практика "телефонного права" буде рішуче викорінено, незважаючи на особистості.

На десятому з'їзді суддів загальних судів зареєстровано 89 делегатів з 93 раніше обраних. Головою з'їзду обрано голову ради суддів господарських судів, суддю Вищого господарського суду України Олександра Удовиченка.

На порядку денному - обрання членів Ради суддів України, призначення членів кваліфікаційної комісії суддів, призначення членів Вищої ради юстиції, затвердження положень про Раду суддів та розгляд звернень суддів загальних судів.

Українська влада проводить низку реформ, зокрема, судову. Раніше один з авторів реформи, заступник голови Адміністрації президента, керівник Головного управління з питань судової реформи і судоустрою Андрій Портнов заявив, що судова реформа не зможе в короткі терміни зробити суди кращими і справедливішими, але вже найближчим часом українці відчують її позитивний ефект. Слідом за судовою влада готує реформу кримінальної юстиції.

3 серпня набув чинності новий закон про судоустрій. Він передбачає створення Вищого спеціалізованого суду для розгляду цивільних і кримінальних справ, зменшення кількості суддів Верховного суду, обмеження функцій ЗСУ, ліквідацію військових судів, обов'язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

Для покращення фінансування судів Янукович пропонує запровадити систему судового збору

Президент України Віктор Янукович пропонує запровадити систему судового збору для покращення фінансування судів.

"Ми однозначно будемо покращувати забезпечення судів… Одним із шляхів досягнення цієї мети я бачу запровадження інстутуту судового збору", - сказав Янукович, передає УНІАН.

Він пояснив, що надходження від судового збору відповідно до європейських стандартів повинні спрямовуватися на фінансування діяльності судів. "Розмір судового збору повинен бути диференційованим у залежності від виду та складності справи, а порядок визначення розміру судового збору повинен бути простим і зрозумілим для всіх", - сказав Президент.

При цьому Янукович висловив переконання, що новий статус Державної судової адміністрації України, яка є складовою судової системи, сприятиме поліпшенню матеріально-технічного забезпечення судів.

Президент виступає за зменшення кількості покарань, пов'язаних із позбавленням волі

Президент України Віктор Янукович виступає за зменшення кількості покарань, пов'язаних із позбавленням волі.

"На часі - здійснення реформи кримінальної юстиції. Кримінальне переслідування повинно здійснюватися з неухильним дотриманням прав і свобод людини у повній відповідності до європейських стандартів", - сказав Янукович.

Він наголосив, що "у системі кримінальних покарань повинно домінувати покарання, не пов'язане з позбавленням волі. А прокуратура й адвокатура будуть реформовані з тим, щоб вони відігравали провідну роль у кримінальному процесі на засадах змагальності".

Янукович закликав до подолання протистояння між судовою і виконавчою гілками влади

Президент України Віктор Янукович закликає до подолання будь-якого протистояння між судовою і виконавчою гілками влади.

"Державна влада повинна бути єдиною. Не повинно бути протистояння між виконавчою владою і судовою", - сказав Янукович, наголосивши, що судді повинні доводити людям, що суд є справді шляхом до справедливості і він справді є для них захисником.

Торкаючись теми судової реформи, Янукович наголосив, що створення незалежної і ефективної системи захисту прав людей є одним з пріоритетів для розвитку України. За словами Президента, суди повинні бути незалежними, і на шляху до цього вже зроблений перший і вкрай необхідний крок, зокрема внесено зміни до закону про судоустрій. Президент наголосив, що реформування судової системи це не одноразовий захід. Тому роботу в цьому плані буде продовжено у наступні роки.

"І ми з вами виведемо судову систему на рівень європейської… Ми однозначно будемо покращувати і забезпечувати суди всім необхідним”, - запевнив Янукович.

Глава держави також наголосив, що Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада юстиції мають всі можливості для забезпечення судів кадрами.

У той же час Янукович підкреслив, що Вища рада юстиції не повинна бути каральним органом і використовуватися будь-ким для розправи з неслухняними суддями.

У контексті цього Президент підкреслив, що члени ВРЮ не повинні використовувати у власних інтересах свій статус, оскільки Вища рада юстиції відіграє надзвичайно важливу роль у функціонуванні судової системи.

Янукович вимагає від чиновників неухильно виконувати судові рішення

Президент України Віктор Янукович вимагає від усіх чиновників неухильного виконання судових рішень. "Я вимагаю від усіх чиновників неухильного виконання судових рішень", - сказав він.

За словами глави держави, від своєчасного виконання судового рішення залежить авторитет влади в цілому.

Янукович також назвав неприпустимою практику, коли органи виконавчої влади приймають завідомо незаконні рішення, мотивуючи їх відсутністю коштів або іншими "псевдодержавними інтересами", і коли з метою затягування часу оспорюють очевидно законні судові рішення.

На думку президента, кошти, які направляються на розгляд таких непотрібних справ, можуть бути використані більш ефективно.

Крім того, Янукович не виключає внесення змін у Конституцію з метою завершення реформи карної юстиції.

"Зараз актуальним є проведення реформи карної юстиції... прокуратура й адвокатура будуть реформовані для того, щоб самі представники цих органів відігравали провідну роль у карному процесі на принципах змагальності", - сказав він.

"Створення єдиної комп'ютеризованої системи для всіх судів - гостра проблема часу. Я не виключаю і того, що з метою завершення реформи будуть внесені відповідні зміни й у Конституцію України", - додав президент.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1023 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ