Вт, 2024-04-30, 19:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » Янукович розповів, як збирається вивести Україну в 20-ку розвинених країн
15:58
Янукович розповів, як збирається вивести Україну в 20-ку розвинених країн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Янукович не відмовляється від планів вивести Україну до 2020 року до двадцятки найбільш розвинених країн світу. Про це президент України заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Я переконаний в тому, що цю мету ми здійснимо. Ми будемо наполегливо працювати над тим, щоб з року в рік модернізація країни привела до значного підйому економіки, поліпшення життя людей. І ми будемо прагнути до того, щоб наша держава увійшла до двадцятки найбільш розвинених країн світу", - заявив Янукович.

Крім того, Янукович озвучив закордонним журналістам досягнення, які Україні, за його словами, вдалося досягти в 2010 році.

"Мені здається, головне те, що в Україні встановилася політична та економічна стабільність. Тобто, результат цієї роботи - це позитивні статистичні дані практично в усіх напрямках. Я можу коротко на них зупинитися: по-перше, це зростання ВВП - 4,5%, по-друге, зниження інфляції - з 13 до 9%, також зниження дефіциту бюджету з 15 до 5%, збільшення експорту української продукції - близько 30%, збільшення промислового виробництва в Україні відбулося на 11%. Це невеликий перелік того, що відбулося за цей рік", - сказав Янукович.

"Крім того, нам вдалося створити цілий ряд важливих реформ для нашої держави", - додав він.

Коментуючи 20-річчя незалежності України, яке святкуватимуть цьогоріч, Янукович заявив: "Можна з упевненістю сказати, що Україна відбулась як держава. І до цього доклали багато зусиль всі, хто жив у ці часи незалежності 20 років. Всі, хто працював на різних посадах – і високих, і невисоких. Тобто, це безперечний факт, що незалежна Україна відбулась. Все! Це головне!"

Кажучи про майбутнє України, Янукович висловив переконання в тому, що Україна – "це унікальна держава - унікальним географічним положенням, ресурсами, людським капіталом".

"І Україна буде в числі найбільш розвинутих країн вже найближчим часом. Я сказав би так. От у цьому десятиріччі. Я в цьому переконаний", - заявив він.

Нагадаємо, під час президентських виборів Янукович заявив, що виведе Україну до двадцятки найбільш розвинених країн світу.

Президент зараз бере участь у 41-й сесії Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Янукович: Україна не підведе Європу з транзитом газу

Президент запевняє, що Україна буде надійним транзитером російського газу до Європи. "Ми сьогодні встановили систему газопостачання в Європу, яка є надійною, і вона буде працювати, і Європа може спокійно жити і не оглядатись сьогодні ні на Україну, ні на Росію. Ми будемо виконувати свої обов’язки транзитної країни", - сказав Янукович.

Говорячи про стосунки з Росією та ЄС, президент зазначив, що "той баланс у стосунках в цьому трикутнику – Росія – Європейський Союз – Сполучені Штати Америки – є цілком природнім елементом зовнішньої політики України".

"Ми в цьому зацікавлені. Україна – це держава, яка відіграє роль стабілізатора у стосунках на Європейському континенті. Ми це собі усвідомлюємо і ми добре розуміємо свою відповідальність", - сказав він.

Янукович також вкотре заявив, що Україна планує до кінця 2011 року виконати план дій, який надасть їй право на безвізовий режим з країнами ЄС. "Якщо ми кажемо, що ми повинні виконати план дій, який надасть нам право на безвізовий режим, ми його виконаємо в 2011 році. Це досить напружене завдання, і ми його будемо виконувати", - сказав він.

"Я хочу сказати, що дорожню карту – ту, яку ми отримали, - ми виконаємо в 2011 році. Далі слово буде за Європейською комісією", - додав президент.

На згортання демократії нарікають прихильники "старої корупційної системи"

Янукович заявляє, що дискусію щодо згортання демократії в Україні піднімають захисники "старої корупційної системи".

"Я на це реагую дуже просто, я собі зараз уявляю, що йде боротьба між старою системою, корупційною, і новою, яку ми зараз запроваджуємо. У цій боротьбі використовуються всі засоби, я маю на увазі, недозволені. В тому числі використовуються демократичні гасла, ця ситуація нагнітається тими людьми, хто контролював стару бюрократичну систему", - сказав Янукович.

"Я вважаю, що цей процес скоро закінчиться, я маю на увазі, процес такого шаленого опору", - додав він.

Янукович зазначив, що коли він просить, зокрема журналістів, навести "конкретні приклади" згортання демократії, йому кажуть про утиски свободи слова. "Я кажу, скажіть, які саме: чи скоротилася будь-яка програма свободи слова в Україні – ні, не скоротилася, всі канали як показували програми свободи слова, так і показують. У друкованих засобах масової інформації теж нічого не змінилося", - заявив він.

"Коли йде така боротьба з корупцією, наведення порядку в країні, безумовно, є великий спротив бюрократії, яка залучає для цього всі можливості і заходи, в тому числі платять гроші за друкування різної інформації, в різних газетах по всьому світу", - додав Янукович.

На запитання, як реагує влада на критику з боку "європейських партнерів" на тему свободи в Україні, Янукович відповів: "Безумовно, ми реагуємо абсолютно спокійно на ці виклики, які є. Але ми кажемо правду - тобто, якщо є факти порушень прав людини, і перебільшення повноважень з боку владних структур, то ми повинні визнавати це і викорінювати".

Як повідомлялося, країни Європи вважають, що переслідування чинною владою членів уряду Юлії Тимошенко може стати серйозною перешкодою на шляху України до Європейського Союзу. А Америці дії української прокуратури більше нагадують політичне переслідування, аніж боротьбу з корупцією.

Янукович стверджує, що Данилишин – не політик

Президент заявляє, що в справі екс-міністра Богдана Данилишина немає політики. "Данилишин не політик, він взагалі не займався політикою. Він був простий чиновник, який сидів на дозволах, в системі ліцензування, він був міністром економіки, і він запровадив корупційні схеми, за це його притягують до відповідальності, там ніякої політики немає", - заявив Янукович.

"Він ніколи не займався політикою, тому я не розумію, навіщо йому політичний притулок", - додав він.

Янукович зазначив, що "так чи інакше", Данилишину колись "доведеться відповідати за ці злочинні дії". "Ми надавали йому можливість захистити себе, знайти виправдання тим діям, які він робив, коли працював на цій посаді", - сказав президент.

Він також заперечив, що влада переслідує лише опозиціонерів. "Ви подивіться, скільки прикладів, коли за хабарі, за корупційні дії притягнені до відповідальності чиновники, які належали до Партії регіонів, в якій я залишаюсь сьогодні почесним лідером", - заявив Янукович.

"Просто треба взяти статистику і подивитися. А статистика – це така вперта річ, і там буде видно, що сьогодні правоохоронні органи, генеральна прокуратура притягують до відповідальності всіх, хто порушував закони України", - додав він.

Янукович зазначив, що з приходом його команди до влади, "почалася боротьба з корупцією". "Це процес очищення країни від того бруду, який за багато часів незалежності суспільство тягнуло на собі", - сказав він.

Нагадаємо, у серпні 2010 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Данилишина. Його звинуватили в заподіянні державі збитків на декілька мільйонів гривень. Данилишина затримали у жовтні минулого року на підставі виданого Україною ордера на арешт. Свою провину екс-міністр заперечує.

Чехія надала Данилишину політичний притулок. Потім він вийшов на волю, отримавши політичний притулок. Українська влада запевняє, що Данилишин політиком не був.

Історію повинні писати не політики, а історики, вважає президент

Янукович не вважає, що зараз відбувається "переписування історії". Про це він сказав, коментуючи заяви про те, що зараз відбувається "своєрідний перегляд, переписання історичних конотацій".

"Ви знаєте, ми з української історії нічого не викинемо. Історія - факт, який вже відбувся. І до нього треба ставитись як до факту, який вже стався, і ця історія належить Україні та українському народові", - сказав Янукович.

"Тому, коли я проводив дискусії на політичному рівні на цю тему, я завжди робив наголос на тому - ми можемо з повагою ставитись до тих чи інших історичних фактів, можемо по-різному ставитись, але ми повинні рахуватись з тим, що в тій історії були представники нашого українського народу", - додав він.

Янукович зазначив, що "є певна частина суспільства, яка цю історію поважає, любить і з нею рахується". "І ми повинні рахуватись з цією частиною України. Тому протистояння між політичними силами, коли виникає з цього питання, - скажу, що це не є показник високого рівня демократії. Ця нетерпимість, яку інколи політики висловлюють стосовно тих чи інших наших історичних фактів, це неправильно", - сказав президент.

Янукович також вважає, що "дуже важливо, щоб наступні покоління не були ворогами і не було в країні протистояння, тому що в історії нашої держави були випадки, коли це викликало певну критику чи невдоволення певної частини нашої держави". "Тому історію повинні писати не політики, а історики", - зазначив він.

Особливо загострилось "історичне" питання після того, як на сайті президента з'явилось повідомлення про позбавлення Степана Бандери звання Героя України. Це викликало обурення в українських націоналістичних сил.

Україна буде розмовляти так, як прописано в Європейській хартії мови

Президент заявляє, що у мовному питанні Україна дотримуватиметься Європейської хартії мови. "Кращий варіант, який сьогодні існує в світі, це Європейська хартія мови. Якщо ми її будемо дотримуватись і створимо умови для розвитку в Україні кожної культури населення, яке населяє Україну, це буде відповідати нашим європейським прагненням", - сказав Янукович.

"Тому що Європа – це країна регіонів. Україна – це також країна регіонів. І люди звикли ходити в одну церкву. Не можна їх примушувати ходити в іншу. Не можна!" - додав він.

Янукович наголосив, що "держава не повинна в це втручатись", а "повинна створювати умови для кожної людини". "І це буде справедлива державна політика", - зазначив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1075 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ