Сб, 2024-04-27, 17:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Юним австрійцям заборонили відвідувати солярії
17:08
Юним австрійцям заборонили відвідувати солярії
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


В Австрії заборонили відвідувати солярії тінейджерам до 18 років. Нововведення пояснюється тим, що штучна засмага провокує розвиток раку шкіри, передають MedPortal.
Заборона на солярії для неповнолітніх набуде чинності 1 вересня. Власники соляріїв згідно з новим законом не матимуть права надавати послуги особам, що не досягли 18-річного віку. Інакше їм загрожує штраф у розмірі до 2180 євро

Медики стверджують, що завсідники соляріїв, яким не виповнилося 35 років, на 75% більше за інших ризикують стати жертвами раку шкіри. Нещодавно експерти Міжнародного агентства досліджень онкологічних захворювань (Ліон, Франція) проаналізували результати двадцяти досліджень і дійшли висновку, що солярій так само смертельно небезпечний для людини, як миш'як або іприт (гірчичний газ).

Крім того, експерименти довели, що всі типи ультрафіолетового випромінювання викликають сильні мутації у мишей. За словами науковців, це є доказом канцерогенності ультрафіолету. Досі смертельно небезпечним вважався тільки один тип УФ-випромінювання.

Аналогічна заборона вже прийнята в Німеччині і Франції, відповідні законопроекти розглядають тепер уряди інших європейських країн.

Так, міністерство охорони здоров'я Великої Британії, ознайомившись з даними дослідження, вже заявило, що має намір переглянути свою позицію щодо застосування соляріїв у косметичних цілях. Міністри, швидше за все, запровадять певні обмеження на їх використання в країні. "Солярії можуть бути небезпечними - ми повинні гарантувати, щоб ті, хто користується ними, були в безпеці", - зазначив представник Мінохоронздоров'я.

А влада Бразилії взагалі заборонила використання соляріїв з естетичною метою. Таке рішення було ухвалено Національним агентством з охорони здоров'я (Anvisa). Резолюція агентства, опублікована 11 листопада 2009 року, забороняє також імпорт, продаж, купівлю й оренду устаткування для створення штучної засмаги. Заборона набула чинності з моменту публікації.

За словами директора Національного агентства з охорони здоров'я Дірсео Барбано, до таких жорстких заходів владу підштовхнув брак належного контролю за якістю і безпекою устаткування для соляріїв в країні. "Ми не можемо далі залишати на ринку устаткування, зв'язок якого з розвитком раку вважають доведеним", - заявив Барбано.

Як відомо, десятки мільйонів людей по всьому світу користуються соляріями, у тому числі й в Україні. Про пов'язаність використання соляріїв з розвитком раку відомо давно, і ВООЗ застерігала від використання штучного ультрафіолету навіть більше, ніж від надмірного перебування під сонячними променями. Використання штучного ультрафіолету ще в 1992 році було кваліфіковано як можлива причина захворювання на рак.

Проте, щоб довести високу вірогідність розвитку раку в результаті використання соляріїв, довелося провести різні експерименти над тваринами, а також епідеміологічні дослідження рівня зараження раком серед людей.

Солярії набули більшої популярності в Північній Європі і США, ніж в інших регіонах. Згідно з опитуванням, проведеним торік, близько 14 мільйонів німців у віці від 18 до 45 вдаються до послуг соляріїв, причому чверть з них - молодші 17 років.

Інші дослідження показують, що близько чверті дорослого населення європейських країн, зокрема Франції, Бельгії, Німеччини і Швеції, відвідували солярії хоч би один раз у житті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1132 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ