Ср, 2024-05-01, 04:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 5 » Каддафі готовий залишити владу в Лівії. Франція допоможе йому сховатися
11:15
Каддафі готовий залишити владу в Лівії. Франція допоможе йому сховатися
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський лідер Муаммар Каддафі погодився залишити владу в обмін на гарантії безпеки і можливість для його сина брати участь у подальшому політичному житті країни, пише газета "КоммерсантЪ".

"Полковник надсилає сигнали про те, що він готовий залишити владу в обмін на гарантії безпеки. І такі гарантії йому готові надати", - цитує видання високопоставлене джерело в російському керівництві.

За його словами, найбільш компромісну позицію в цьому сенсі займає Франція: "Вона не тільки готова розморозити частину рахунків Каддафі та його сім'ї, а й обіцяє посприяти тому, щоб полковник у разі його мирного відходу уникнув Гаазького трибуналу, який видав раніше міжнародний ордер на його арешт. Крім того, обговорюється питання про те, щоб лівійський лідер зміг залишитися на батьківщині".

Раніше голова опозиційної Національної перехідної ради Мустафа Абдель Джаліль заявив, що повстанці не заперечують проти того, щоб полковник провів решту життя у Лівії.

"Як мирне рішення ми запропонували Каддафі піти у відставку і демобілізувати всіх його солдатів. Тоді він може вирішувати, залишитися йому в Лівії чи покинути країну", - повідомив опозиціонер. При цьому він наголосив, що, якщо лідер Джамахірії після відставки залишиться на батьківщині, то він буде перебувати під постійним наглядом.

Чи погодиться полковник на нагляд - невідомо. Однак, за даними газети, Каддафі, зі свого боку, висуває одну ключову умову, на яку, в свою чергу, може не піти опозиція: у виборах, які проведуть у разі реалізації у Лівії сценарію його відходу, має взяти участь його син Саїф.

Тим часом представник інформцентру Національної перехідної ради в Місураті Абдсалам Мажрох заявив: "Для нас це не варіант. Якщо Каддафі залишиться в країні, це вже загрожує напруженістю, а якщо його родині дозволять займатися політикою - це викличе неминучий вибух. Каддафі чіплятиметься за владу через сина. Зброя і гроші у його клану є, а значить, миру не буде. Запитайте будь-кого в Бенгазі або Місураті, і вам дадуть відповідь: ми боролися не за це".

Не менш рішуче налаштовані і прихильники полковника. "Якщо лідер вважає за потрібне відмовитися від влади, ми приймемо його мудре рішення і будемо підтримувати його сина. Однак, щоб повністю передати владу прозахідним собакам, - такого не буде. Запитайте будь-кого в Тріполі або Сирті - всі готові зі зброєю в руках захищати лідера і його сім'ю від цих колонізаторів", - заявив один з мешканців Тріполі.

Прихильники лівійського лідера кажуть, що якщо повстанці справді домагаються демократії, вони повинні допустити до участі у виборах усі політичні сили країни.

Нагадаємо, минулого тижня дочка Муаммара Каддафі Аїша підтвердила, що Тріполі підтримує "прямі і непрямі контакти" з повстанцями.

У свою чергу, син лівійського лідера Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам заявив, що військова операція НАТО проти Тріполі приречена на провал. За його словами, Національна перехідна рада в Бенгазі зараз просто тягне час, а її лідери розуміють, що шанси на перемогу дорівнюють нулю, навіть якщо західні союзники докладуть максимум зусиль.

Сам Муаммар Каддафі 1 липня пригрозив НАТО вдатися до атак на території Європи, якщо Альянс не припинить військову кампанію проти його режиму.

Син Каддафі погрозив Заходу терактами. Прихильникам лівійського лідера роздають зброю

Тим часом син Каддафі Саїф аль-Іслам слідом за батьком погрозив Заходу терактами, повідомляє NEWSru.com з посиланням на The Guardian. За його словами, західні сили, що атакують Лівію, зробили себе "легітимними цілями" для розплати.

Саїф також сказав, що вимог до його батька покинути Лівію не буде виконано і їх можуть сприйняти лише як жарт. "Ми не здамося. Ми будемо боротися. Це наша країна", - заявив він.

Судячи з деяких останніх подій, лівійське керівництво і справді намірилося активізувати відсіч НАТО. Воно звернулося до громадян країни із закликом вступати до лав народного ополчення, щоб боротися і з Альянсом, і з повстанцями. При цьому будь-якому охочому захищати свою батьківщину обіцяють видати зброю на збірному пункті.

В офіційному зверненні Генерального комітету оборони Лівії оголошується про відкриття "пунктів реєстрації ополченців, чоловіків і жінок, які з доброї волі хочуть боротися з силами хрестоносців і бандами зрадників". Ця заява прозвучала через кілька днів після того, як Каддафі пригрозив перенести війну в Європу, якщо НАТО не забереться з його країни.

Закликаючи народ до зброї, влада в Тріполі оголошує свої дані про жертви серед мирного населення внаслідок налетів літаків західної коаліції. Їхня кількість, як вони кажуть, наближається до тисячі осіб (на даний момент понад 850).



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ