Сб, 2024-05-04, 17:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Лукашенко підтримав євроінтеграцію України: не бачу жодних проблем
13:36
Лукашенко підтримав євроінтеграцію України: не бачу жодних проблем
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
Президент Бєларусі Олександр Лукашенко вважає підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом фактом, що практично відбувся, і пропонує знайти формулу подальших відносин членів Митного союзу з Україною, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити відверто, то в цьому кроці в напрямі співпраці з Євросоюзом я не бачу жодних проблем. Важливо інше - щоб ця угода й наступні не закривали співпрацю України з Єдиним економічним простором, нашим Митним союзом", - заявив Лукашенко в понеділок, 7 жовтня, у Мінську, зустрічаючись із прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Говорячи про заплановане підписання Україною угоди з Євросоюзом, Лукашенко зазначив, що "ми занадто політизували цю проблему, ми загнали себе незрозуміло куди". "Потрібно враховувати реалії. Те, що Україна підписує угоду про асоціацію з Євросоюзом, це факт, що практично відбувся, якщо вірити заявам із Брюсселю та Києва", - сказав Лукашенко. Тому, за його словами, "нам теж потрібно підходити так, що Україна, як суверенна незалежна держава, обрала такий шлях і вирішила укласти цю угоду".

Як зазначив бєларуський президент, надалі, "якщо Митний союз задовольнятимуть українські пропозиції, то ми підемо назустріч". "Якщо вони будуть неповноцінні, й буде перекіс у бік Євросоюзу, то, звісно, ні Росія, ні Казахстан, ні Бєларусь на це не підуть. А якщо й підуть, то на підставі якихось компромісів", - пояснив Лукашенко.

При цьому президент наголосив, що "хочемо ми цього чи ні, але нам доводиться жити в певних реаліях, вибудовуючи з урахуванням їх нашу спільну політику". "Хоч би як Україна повелася, навіть якщо вступить до НАТО, ми все одно змушені шукати відносини з Україною, ми просто приречені на це з багатьох причин", - зазначив глава бєларуської держави.

Тим часом, заявив Лукашенко, "нам дуже хотілося б, щоб Україна була в Єдиному економічному просторі, в майбутньому - в Євразійському економічному союзі на рівноправній основі, щоб це були єдині правила, які визнають усі держави". "Ми дуже цього хотіли б", - додав президент.

Олександр Лукашенко припустив, що "ми знайдемо певну спільну формулу, щоб ми були разом і в жодному разі не розійшлися, обираючи кращі варіанти співпраці". "Зрозуміло, що Захід - технологічний, розумію, можливо, обіцяють Україні ці технології", - сказав глава бєларуської держави. "Водночас я душею і серцем з Україною. Ми не вважаємо Україну чужою республікою, ми хочемо, щоб Україна була не просто поруч, а разом з нами в інтеграційних утвореннях", - зазначив Лукашенко.

Водночас президент Бєларусі наголосив, що "право України обирати, в якому напрямі рухатися, а наше право - зважати на право України й розуміти, що це суверенна й незалежна держава". "Тому найближчим часом ми маємо пройти дуже великий шлях із пошуку нормальної співпраці з Україною. Ми це розуміємо. Ми - це члени Митного союзу", - сказав Лукашенко.

"Мудрі слова, я цілком з вами солідарний", - відреагував на висловлювання президента Бєларусі український прем'єр.

"Ми маємо пройти досить складний шлях, ми взяли на себе великі зобов'язання, і ми їх виконуватимемо для себе, а не для когось", - заявив Азаров.

"Тому ми виходимо з того, що нам дуже важливо мати зону вільної торгівлі з Євросоюзом і не менш важливо - мати нормальні відносини, брати участь в інтеграційних процесах, у Єдиному економічному просторі, в Митному союзі", - сказав прем'єр України.

При цьому він нагадав, що товарообіг України з членами Митного союзу становить близько 65 млрд дол. "Тому ми не протиставляємо одне іншому і знаходимо гармонійне поєднання можливостей, які надаються для розвитку економіки і на Заході, і на Сході", - заявив він.

1 жовтня прем'єр-міністр Бєларусі Михайло Мясникович заявив, що бєларуське керівництво хотіло б бачити Україну в Митному союзі, але знайде плюси і від асоціації з ЄС.

"У цій ситуації Бєларусь ні в якому разі не повинна втратити торгівлю з Україною, а можливо, навіть знайти певні плюси. У нас там дуже великий ринок", - сказав Мясникович.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: Лукашенко, не бачу проблем, євроінтеграцію України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ