Вт, 2024-04-30, 19:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » Майно Луценка заарештували. На допит викликали його брата
15:53
Майно Луценка заарештували. На допит викликали його брата
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На майно обвинувачених у справі Юрія Луценка накладено арешт. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. Як зазначили у відомстві, закінчено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням Луценка та трьох співробітників цього міністерства.

"Встановлені досудовим слідством збитки державі становлять понад 970 тисяч гривень. З метою їх відшкодування на майно обвинувачених накладено арешт", - йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що Луценку висунуто остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених:

- частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб);

- частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки);

- частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).

"Обвинуваченим оголошено про закінчення досудового слідства та надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи", - зазначили у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, що 26 січня Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи за звинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Луценка у скоєнні злочинів за трьома епізодами.

Також слідчий Генпрокуратури надав Луценку і його адвокатам матеріали кримінальної справи на ознайомлення. Як повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін, він і його підзахисний отримали 48 томів трьох кримінальних справ, об'єднаних в одне провадження, підписавши при цьому відповідний протокол. На думку адвоката, ознайомлення з матеріалами справи може забрати близько двох місяців.

Нагадаємо, що кримінальну справу проти Луценка було порушено ще 5 листопада. Підставою для порушення стали обставини кар'єри, яку зробив його особистий шофер Леонід Приступлюк у системі МВС із 2005 по 2010 рік, коли Луценко двічі був міністром.

Затримали екс-міністра 26 грудня біля його будинку. Йому було висунуто звинувачували у зловживанні службовим становищем - нарахуванні зайвих 40 тис грн пенсії водієві екс-міністра, у нецільовому використанні ресурсів. За рішенням суду, проти Луценка було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 2 місяці. 28 грудня Луценка перевели до Лук'янівського СІЗО.

Пізніше екс-міністру було висунуто нове звинувачення, а у справі про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу. Нещодавно кримінальні справи про отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка і про розтрату бюджетних коштів екс-міністром Луценком об'єднали в одну кримінальну справу.

Крім того, Луценку інкримінують ще й занадто гучне святкування Дня міліції. "Екс-міністр нібито порушив постанову Кабміну від 2008 року про обмеження витрат у держструктурах у зв'язку з кризою. Йдеться про святкування Дня міліції в Палаці "Україна", на якому був присутнім президент, вручав нагороди співробітникам", - сказав його адвокат.

Коментуючи це звинувачення, екс-міністр внутрішніх справ назвав його "плювкомна адресу чинних і колишніх працівників МВС". "Як пояснити цей плювок "незаконного святкування" 300 тисячам українських міліціонерів і 500 тисячам ветеранів правоохоронних органів?! Як пояснити, що урочисте заслуховування президента, прем'єра і спікера – не святковий тост, я не знаю", - зауважив екс-міністр МВС.

Сім'я Луценка не заморочується з приводу арешту майна і вважає подібну заяву "бризками піни"

Заява Генпрокуратури про накладання арешту на майно Луценка є черговим прикладом непрофесіоналізму і безпринципності її співробітників. Про це заявив старший брат екс-міністра Сергій Луценко, повідомляє Обком.

"Нас це поки що не хвилює, це по-перше. А по-друге, повідомляючи про це сьогодні, вони, як завжди, брешуть, тому що арешт на майно наклали при порушенні кримінальної справи, а це було, як мінімум, два місяці тому", - сказав він.

"Комусь в прокуратурі просто нема чого робити, от він і ляпає. Це в черговий раз показує їхній непрофесіоналізм і безпринципність. Ось, у них сьогодні немає чого ляпнути поганого про Луценка - і вони запускають новину про арешт майна", - зазначив брат екс-міністра.

"Насправді вони це зробили давно, і ми з цього приводу не заморочуємося, це просто бризки піни", - пояснив він.

Водночас, як стало відомо, сьогодні, 28 січня, на 15.00 до Генеральної прокуратури безпосередньо викликають брата екс-міністра внутрішніх справ Луценка – Сергія. Причина виклику поки що невідома.

Відзначимо, що це вже не вперше, коли на допит до Генпрокуратури викликають родичів екс-міністра. Зокрема на допиті у ГПУ вже був син затриманого колишнього міністра МВС Олександр Луценко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 991 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ