Пн, 2024-04-29, 02:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 24 » Мітинг у Москві зібрав більше людей, ніж попередній: до 100 тис осіб. ВІДЕО
16:25
Мітинг у Москві зібрав більше людей, ніж попередній: до 100 тис осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

За останніми даними британської телерадіокорпорації Бi-Бi-Сi, у Москві на проспекті Сахарова зібралися 50 тисяч протестуючих.

За офіційними даними на акції присутні 28 тисяч осіб. За версією співголови руху "Солідарність" Бориса Нємцова, на мітинг прийшли понад 100 тисяч осіб.

Нємцов заявив, що опозиція не вірить заявам про політичні реформи, що прозвучали в посланні президента Медведєва до Федеральних зборів. "Якщо закони не будуть ухвалені, це означатиме, що він нас обдурив", - заявив Нємцов.

Поліція Москви тимчасово закрила вхід на мітинг за чесні вибори, що проходить на проспекті Сахарова, повідомляє Iнтерфакс.

У даний час поліцейські через мегафон попереджають перехожих, що вхід на мітинг тимчасово закритий. При цьому їм складно відповісти на питання, коли вхід знов відкриють. Тим часом на площах біля Ленінградського, Ярославського і Казанського вокзалів поліція активно перевіряє документи і сумки у тих, що прибувають, пропускаючи їх через кордон.

Як відзначає агентство, це сильно ускладнює рух у місця проведення мітингу. Черги також утворилися біля виходу в місто зі станції метро "Комсомольська" кільцевої лінії.

В той же час, як повідомляє Lenta.Ru, поліція спростовує закриття входу на мітинг "За чесні вибори". Про це заявив офіційний представник МВС РФ Валерій Грібакін.

Представник оргкомітету мітингу, член бюро руху "Солідарність" Олександр Риклін заявив, що вже близько 40 тисяч осіб прийшли на проспект Академіка Сахарова в центрі Москви. "Мітинг ще не почався, але тут вже близько 40 тис осіб. Люди продовжують підходити", - сказав він Інтерфаксу.

Тим часом в Москві проходять ще два мітинги. ЛДПР проводить свою акцію на Пушкінській площі, а рух Сергія Кургіняна "Суть часу" - на Воробйових горах. Мітинги за чесні вибори проходять 24 грудня в десятках міст Росії.

Ведуть мітинг опозіционер Володимир Рижков, журналіст Ольга Романова і спортивний коментатор Василь Уткін. Як очікується, в числі промовців будуть письменники Борис Акунін і Дмитро Биков, блогер Олексій Навальний, екс-президент СРСР Михайло Горбачов, підприємець і кандидат в президенти РФ Михайло Прохоров.

Крім того, сьогодні на мітинг прийшов і колишній міністр фінансів РФ Олексей Кудрін. "Влада повинна прислухатися до народу, і перші кроки для цього вже зроблені", - заявив він журналістам. За його словами, необхідно забезпечити проведення наступних виборів так, щоб за результатами "з'ясувати прихильності народу".

Учасники мітингу прийняли проект резолюції і вимагають нових виборів разом з відставкою Чурова

Організатори мітингу на московському проспекті Академіка Сахарова підготували проект резолюції з вимогою нових парламентських виборів і відставки голови ЦВК Володимира Чурова, передає Інтерфакс.

У проекті резолюції мітингу, який надійшов у розпорядження журналістів, мовиться, що влада не виконала вимоги мітингу на Болотній площі 10 грудня.

У проекті документа містяться вимоги "проведення нових відкритих і чесних виборів".

У документі також є заклик про відставку глави ЦВК Чурова і розслідування всіх фактів порушень на виборах.

Учасники мітингу також мають намір вимагати "реєстрації опозиційних партій, ухвалення демократичного законодавства про партії і вибори - не пізніше лютого 2012 року.

"Учасники мітингу вирішили створити "Московське об'єднання виборців" для розслідування порушень і контролю над виборами, скоординувати роботу спостерігачів по всій країні", - мовиться в проекті резолюції.

Письменник Борис Акунін запропонував протестуючим створити рух "Чесна Росія"

Письменник Борис Акунін виступив на загальногромадянському мітингу "За чесні вибориЄ, який проходить в Москві на проспекті академіка Сахарова.

Акунін сказав, що президент Дмитро Медведєв, який залишить свою посаду, дав "якісь туманні обіцянки" (22 грудня у щорічному посланні Федеральним Зборам Медведєв запропонував комплексну реформу політичної системи країни), а людина, яку збираються зробити президентом, відповіла протестуючою образою.

Письменник запитав у присутніх, назвавши їх бандерлогами, чи подобається їм відповідь Володимира Путіна і чи хочуть вони, щоб він став президентом. Мітингуючі у відповідь прокричали "ні". Крім того, Акунін дав "домашнє завдання" усім мітингувальникам на новорічні свята: подумати, що треба зробити, щоб Путін відправився не в Кремль, а на пенсію.

Повідомлялося, що на проспекті Сахарова в Москві почався мітинг опозиції, організатори оцінюють чисельність присутніх приблизно в 40 тисяч.

Російські правозахисники мають намір стежити за дотриманням прав учасників акцій протесту<

Провідні російські неурядові організації в суботу, 24 грудня, стежитимуть за тим, щоб не порушувалися права учасників опозиційних мітингів, які пройдуть в Москві та інших російських містах.

Як повідомляється, в суботу юридичну допомогу учасникам акцій надаватиме об'єднаний штаб правозахисних організацій, до яких увійшли провідні неурядові організації.

"Ресурси правозахисних організацій обмежені. Ми вирішили об'єднати наші можливості і координувати зусилля, щоб максимально ефективно допомагати людям. Правові консультації проводитимуться в режимі реального часу", - повідомили у фонді "Громадянський вердикт".

Як повідомлялося, організатори мітингу "За чесні вибори" планують зібрати в суботу на проспекті академіка Сахарова в Москві значно більше заявлених 50 тисяч учасників акції.

Резолюцією мітингу стануть вимоги, висунуті на акції 10 грудня на Болотній площі, до яких додадуть пункт про створення асоціації виборців і заклик не голосувати на президентських виборах за кандидата від "Єдиної Росії".

Відзначимо, що до місця проведення мітингу опозиції стягнуті сили поліції і ОМОНа, по всій довжині проспекту чергують автобуси із співробітниками правоохоронних органів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: на мітинг прийшли понад 100 тисяч, Нємцова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ