Пн, 2024-04-29, 08:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 24 » МЗС Канади бачить політичну упередженість і свавілля і президент ЄП розчарований ухвалою АC стосовно Тимошенко
14:31
МЗС Канади бачить політичну упередженість і свавілля і президент ЄП розчарований ухвалою АC стосовно Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Европарламента Єжи Бузек розчарований рішенням Апеляційного суду стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це мовиться в його заяві, текст якої переданий УНИАН.

"Я глибоко розчарований рішенням українського апеляційного суду залишити в силі засудження колишнього прем'єр-міністра Тимошенко до 7 років ув'язнення", - підкреслюється в заяві.

Президент Європарламенту відзначив, що вибіркове застосування правосуддя у справі Тимошенко лишає мало сумнівів щодо "його політично мотивованого характеру".

"Публічні заяви української влади про їх бажання зміцнити стосунки з ЄС тестуються щоденною практикою. Справа прем'єр-міністра Тимошенко є найгіршим можливим прогнозом на майбутнє", - підкреслив Бузек.

"Я закликаю українську владу доповнити їх публічні декларації чіткими діями, які б демонстрували їх відданість демократії, свободі і верховенству права", - відзначив Президент Європарламенту.

Разом з тим, міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявляє, що судовий процес над Тимошенко не відповідав міжнародно-визнаним нормам справедливості, прозорості та належної правової процедури.

"Я з глибоким занепокоєнням дізнався про те, що Апеляційний суд міста Києва залишив у силі вирок колишньому прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко. Канада стурбована тим, як українська влада здійснювала арешт, суд, засудження та процес розгляду апеляції Юлії Тимошенко", - заявив він.

"Очевидна політична упередженість та свавілля судового процесу у цій та іншій справах перешкоджають політичному розвитку України. Безумовно те, що законна та активна опозиція є життєво-важливою складовою ефективної демократії", - заявив Берд.

23 грудня колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін <а href="http://rus.newsru.ua/ukraine/23dec2011/beliakov1.html">висновок, винесений екс-прем'єр-міністрові України Тимошенко 11 жовтня Печерським районним судом столиці у "газовій справі", який передбачає позбавлення екс-прем'єра свободи терміном на 7 років і зобов'язує її сплатити компенсацію за шкоду, завдану в результаті реалізації газових угод в 2009 року НАК "Нафтогаз України" у розмірі 1,5 млрд грн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Президент Європарламенту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ