Чт, 2024-05-09, 05:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 30 » МЗС відшпетить посла РФ за арешт українця та активістів Greenpeace
16:19
МЗС відшпетить посла РФ за арешт українця та активістів Greenpeace
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Сьогодні, 30 вересня, стало відомо, що Міністерство закордонних справ України має намір викликати представника посольства Росії, щоб вручити ноту у зв'язку з арештом громадянина України Руслана Якушева, члена команди Arctic Sunrise, пише "Кореспондент"

"Сьогодні ми маємо намір запросити представника посольства Росії, щоб вручити відповідну ноту", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він додав, що захист Якушева оскаржить рішення суду про арешт. Як відомо, активісти Greenpeace 18 вересня в Печорському морі проводили акцію проти нафтовидобутку в Арктиці.

На знак протесту вони спробували піднятися на нафтову платформу Прирозломна компанії Газпром нефть шельф.

Наступного дня російські прикордонники висадилися на борт судна Arctic Sunrise з активістами на борту, судно доставили в Кольську затоку, а активістів - в ізолятори тимчасового утримання Мурманська і довколишніх міст.

Після цього суд в Мурманську заарештував до 24 листопада за звинуваченням у піратстві 30 затриманих членів судна, серед яких громадянин України Якушев. Тим часом Україна вважає Якушева непричетним до спроби захоплення платформи, оскільки він працював коком на судні. На арешт 22-х активістів "Greenpeace" подали апеляцію

Адвокати затриманих членів екіпажу " Arctic Sunrise" та активістів " Greenpeace" подали апеляції на рішення Ленінського районного суду Мурманська, повідомили " Інтерфаксу " у прес -службі екологічної організації.

" Апеляції по 22 затриманим, суди по яких пройшли у четвер, подані в Мурманський обласний суд, по восьми активістах, яким запобіжний захід обрали в неділю, документи будуть подані в найближчі дні" , - сказав співрозмовник агентства.

Юристи мають намір оскаржити в апеляційній інстанції рішення районного суду про задоволення клопотання слідства, вимагав взяти активістів " Greenpeace " під варту.

На думку слідчих, підозрювані у справі про напад на платформу " Прирозломного " , залишившись на волі, зможуть перешкодити збору доказів, продовжать займатися злочинною діяльністю або спробують сховатися від правосуддя.

24 вересня судно " Arctic Sunrise" під конвоєм прикордонників було доставлено в порт Мурманська.

На його борту знаходився багатонаціональний екіпаж з 30 чоловік, включаючи трьох росіян.

За фактом інциденту слідче управління СК РФ по СЗФО порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 227 КК РФ ( піратств , здійснене організованою групою).

"Greenpeace": слідство вилучило матеріали, які тільки підтвердять мирний характер акції

В " Greenpeace " заявили, що акція екологів у Печорському морі носила мирний характер і про це свідчать документи, вилучені силовиками на судні "Arctic Sunrise"

"Протягом декількох діб корабель знаходиться в руках правоохоронних органів. Якщо нічого не було підкинуто, то документи, матеріали та обладнання, які вилучили слідчі органи, будуть свідчити тільки про мирний і ненасильницький характер акції біля платформи " Прирозломного " , - сказав у понеділок, 30 вересня глава російського відділення " Greenpeace " Сергій Ципленков.

У понеділок Слідчий комітет заявив, що дії екологів, які намагалися провести акцію протесту проти видобутку нафти на платформі " Прирозломного " у Печорському морі, представляли загрозу безпеці співробітників платформи.

У СКР вважають, що екологи чинили опір силовикам, що активісти порушили 500- метрову зону безпеки платформи.

У Слідчому комітеті також повідомили, що на " Arctic Sunrise" вилучено обладнання та документи, а членам екіпажу судна найближчим часом висунуть звинувачення.

"Стиль акцій " Greenpeace " - не чинити опору, тим більше органам правопорядку", - повідомив Ципленков. За його словами, відеозапис акції " Грінпіс " на платформі " Прирозломного" підтверджують, що екологи не чинили опору силовикам.

"Якщо хтось і створював загрозу безпеки співробітникам" Прирозломного ", то це люди в масках", - сказав Ципленков.

"Корабель " Arctic Sunrise " не порушив ні 500- метрову, ні трьохмильну зони безпеки платформи. Човни дійсно підійшли до " Прирозломного " , не 500- метрова зона була порушена. Зрозуміло, що це ніяке не піратство, а максимум - адміністративний штраф", - вважає керівник російського відділення "Greenpeace".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: арешт українця, посла РФ, активістів Greenpeace, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ