Пн, 2024-04-29, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 29 » На 2016 рік Саудівська Аравія спланувала бюджет з урахуванням ціни нафти 29 дол/барель
11:04
На 2016 рік Саудівська Аравія спланувала бюджет з урахуванням ціни нафти 29 дол/барель
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Бюджет Саудівської Аравії на наступний рік спланований з дефіцитом у приблизно 87 млрд доларів. При цьому сукупні доходи скарбнички країни в 2016 році становитимуть близько 137 млрд доларів, що приблизно на 25 млрд менше, ніж у 2014-му. Відповідні дані наведені в повідомленні Міністерства фінансів королівства, зазначає РБК.

Цього року дефіцит саудівського бюджету сягне майже 98 млрд доларів. Дефіцит виявився вищий за запланований через зростання витрат на виплату зарплат держслужбовцям, військовим і пенсіонерам, а також соціальних витрат і низки додаткових чинників.

Майже 49 млрд доларів влада королівства вирішила заздалегідь відкласти в особливий фонд, покликаний забезпечити фінансування важливих для країни проектів у разі нового падіння цін на нафту. У повідомленні Мінфіну підкреслюється, що бюджет складено з урахуванням "дуже низьких цін на нафту". Bloomberg уточнює, що йдеться про середньозважену ціну нафти 29 доларів за барель.

У Росії напередодні оголосили Саудівську Аравію винною в дестабілізації нафтового ринку через те, що вона збільшила видобуток на 1,5 млн барелів на добу. Очільник Міненерго РФ Олександр Новак вважає, що криві попиту та пропозиції можуть "зійтися" вже в другому півріччі 2016 року, що збалансує ринок.

На нафтовий ринок може вплинути і новий видобуток в Ірані: республіка, нагадаємо, готова збільшити постачання нафти на 500 тис. барелів на добу і в найближчі шість місяців довести їх до 2 млн барелів на добу.

Саудівська Аравія в 2015 році, за даними ОПЕК, різко збільшила обсяги видобутку нафти: з 9,683 млн барелів на добу в середньому за 2014 рік до 10,266 млн барелів.

Одночасно зі збільшенням видобутку Саудівська Аравія нарощувала і експорт нафти на світовий ринок. У жовтні Саудівська Аравія почала постачання нафти в Польщу через порт Гданськ. У листопаді обсяг видобутку нафти в королівстві дещо знизився, але сукупний обсяг видобутку нафти країнами ОПЕК досяг рекордного за останні три роки рівня в 31,7 млн барелів на добу. Всього на частку ОПЕК припадає близько 40% світового нафтовидобутку.

Саме Саудівська Аравія стала в 2014 році ініціатором нової тактики нафтового картелю. Замість того щоб знизити видобуток нафти і підняти на неї ціну, як це робилося раніше в подібних випадках, ОПЕК, за наполяганням Ер-Ріяда, зберегла рівень видобутку на колишньому рівні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: бюджет, 2016 рік, ціна нафти 29 дол/барель, Саудівська Аравія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ