Нд, 2024-04-28, 21:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 29 » На 30 липня влада готує "хід конем" щодо ухвалення "язика"
09:30
На 30 липня влада готує "хід конем" щодо ухвалення "язика"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не змінив свою позицію і не відкликав свою заяву про відставку з поста спікера парламенту, повідомляє Інтерфакс- Україна.

"Я заяву не відкликав, тому Верховна Рада не випадково ініціювала і поставили першим кадрове питання (до порядку денного позачергової сесії 30 липня - ред.), Я підписав (цей порядок денний), - сказав він журналістам у Новоград-Волинському в суботу, 28 липня.

Він також повідомив, що прийняв рішення балотуватися на 65-му мажоритарному окрузі (Житомирська обл.) І підкреслив, що його увага буде зосереджена саме на роботі в цьому окрузі.

Як спілкувалося, Верховна Рада 3 липня ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики", що зміцнює позиції російської та мов інших нацменшин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Опозиція заявила про масу порушень під час прийняття закону. На наступний день голова Верховної Ради Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку. Їхні заяви парламент ще не розглядав.

Нагадаємо, 13 липня в Партії регіонів заявили, що "мовний" закон підпишуть: якщо не Литвин, то перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Литвин заявив про отримання "ультимативних звернень" з приводу ратифікації договору про ЗВТ в рамках СНД

Голова Верховної ради України Володимир Литвин заявив про отримання "ультимативних звернень" з приводу ратифікації договору про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам під час робочої поїздки до Житомирської області.

Він вважає, що парламент повинен ратифікувати цей договір.

При цьому спікер додав, що деякі народні депутати висувають власні вимоги щодо угоди про ЗВТ у рамках Співдружності.

"З цього приводу вже з'явилися такі ультимативні звернення на мою адресу з боку окремих народних депутатів такого змісту: "Вимагаємо передбачити при ратифікації застереження, що ця угода діє лише в частині, що не суперечить укладеним і парафованій Угодi про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом".

Литвин повідомив, що направив ці звернення в профільний комітет і висловив сподівання, що ініціатори таких документів будуть мати можливість виступити з обгрунтуванням своєї позиції.

"Я повинен сказати, що якщо ми зробили перший крок - підписали на рівні урядів цей документ, то потрібно робити і наступний крок, і за нього повністю відповідати", - зазначив Литвин.

Голова ВР підкреслив, що на сьогоднішній день у торгівлі з Російською Федерацією існують певні проблеми. "Зупинилaся співпраця з Росією в сфері металургії - сьогодні трубами завалені не лише склади, а й цехи, де вони виробляються. Це ще один фактор, щоб розглянути питання про ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі", - додав Литвин.

Як повідомлялося, 30 липня на позачерговій сесії парламенту будуть розглянуті 10 питань, в тому числі проект закону "Про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі", внесений Президентом України Віктором Януковичем.

Довідка.

18 жовтня 2011 в Санкт-Петербурзі прем'єр-міністри країн СНД підписали договір про створення зони вільної торгівлі. Документ підписали глави урядів Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану, Молдови та Киргизії. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. У той же час було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

19 березня 2012 Президент України Янукович заявив, що договір про ЗВТ в рамках СНД буде ратифікований найближчим часом.

На сьогоднішній день Україна має зауваження до Договору про зону вільної торгівлі з СНД, які полягають у нерівності умов, що стосуються впровадження торгових обмежень країнами Митного союзу та іншими членами Співдружності. Нерівні умови визначені Доповненням № 6 до документа.

На порядку денному позачергової сесії Ради є проекти постанови по переголосування "мовного" ​​законопроекту - Литвин

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підтверджує, що в парламенті зареєстровані проекти постанови з переголосування мовного закону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що 157 депутатів, які ініціюють проведення позачергової сесії Верховної Ради, визначилися з порядком денним, яку спікер підписав. За його словами, в цій повістці - проекти постанов про скасування ухвалених раніше парламентом рішень.

"Їх дуже багато, в тому числі і 4 проекти постанови з мовної тематики", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 липня ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російського та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Опозиція заявила про масу порушень під час прийняття закону. На наступний день голова Верховної Ради Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку. Їхні заяви парламент ще не розглядав.

Литвин також відмовився підписувати даний закон, а без підпису спікера документ не може вступити на підпис главі держави.

7 липня Янукович доручив Кабінету міністрів розглянути поправки до "мовного" закону для того, щоб підготувати зміни в прийнятий Верховною Радою 3 липня закон, повідомив представник президента в парламенті, народний депутат Юрій Мірошниченко.

Прийняття "мовного" закону загострило політичну ситуацію в Україні.

Спікер Ради пропонує внести в "мовний" законопроект зміни, які знімуть нарікання громадськості

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір звернутися з листом до президента України Віктора Януковича, щоб розповісти главі держави про ризики, які несе в собі ухвалений парламентом мовний закон.

"Я також зараз працюю над проектом листа до президента з цього приводу, щоб викласти своє бачення ризиків, пов'язаних з цим законом" - повідомив спікер журналістам у м.Новоград-Волинський (Житомирська обл) у суботу, 28 липня, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що в даному питанні "робить більше, ніж у його силах", і все інше "залежить від того як Верховна Рада поставиться до цієї проблеми".

За словами Литвина, він запропонував внести до ухваленого закону зміни і уточнення, які знімуть напружену громадську реакцію на цей документ.

"Я до закону запропонував згідно ст 131 Регламенту Верховної Ради внесення змін і уточнень. Якби Верховна Рада розглянула їх і схвально поставилася до них, абсолютна більшість проблем, які викликають нарікання, складну суспільну реакцію, було б знято", - сказав Литвин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1118 | Додав: adminA | Теги: 30 липня, хід конем, ухвалення язика
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ