Пт, 2024-05-03, 04:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 14 » На Бойка за наклеп "Дзеркало тижня" подала в суд
10:12
На Бойка за наклеп "Дзеркало тижня" подала в суд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Дзеркало тижня. Україна" та журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали позов до суду. Позиваються до міністра через його твердження про те, що розслідування газети, опубліковане під назвою "Вишка для Бойка", є "заказухою". Про це в середу повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Видання та журналісти просять суд зобов'язати Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

Раніше Бойко у коментарі УНІАН повідомив, що має намір звернутися до СБУ з проханням знайти замовників статті "Вишка для Бойка".

"Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник... Це заказуха — сто відсотків", — заявив Бойко.

Мова у статті йшла про тендер "Чорноморнафтогазу", на якому той придбав за 400 млн дол бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує 250 млн дол. Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми.

Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що решту суми (різниця в ціні у 150 млн дол) буде витрачено на додаткові товари і послуги, документального підтвердження чого не було надано досі.

Тим часом, депутати просять з’ясувати обставини незаконного використання логотипу газети "Дзеркало тижня. Україна" та розповсюдження газети без вихідних типографічних даних.

Відповідне звернення направили генпрокурору Віктору Пшонці та міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову 20 народних депутатів з різних парламентських фракцій (Партії регіонів, БЮТу і НУНСу).

Підставою для звернення, як уточнила депутат від НУНС Ірина Геращенко, стала "справжня війна, оголошена популярному і авторитетному тижневику, його керівництву і всьому колективу".

Вона нагадала, що протягом останнього місяця у Києві біля кількох станцій метро, зокрема "Печерська", "Арсенальна", "Лівобережна", невідомі розповсюджували газети з логотипом "Дзеркало тижня. Україна".

Ця листівка імітує верстку, кольорову гаму та дизайн видання і містить наклепницькі й образливі для колективу та керівництва видання матеріали.

Використання логотипу є порушенням авторських прав видавців, окрім того, в листівці не було вказано будь-яких вихідних відомостей (про авторів, тираж, типографію), що також є порушенням закону "Про видавничу справу".

Крім того, зміст матеріалів фальшивки, на думку депутатів, містить ознаки незаконного збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

Невідомі "видавці" продовжують розсилати на різні адреси листи від імені колективу редакції, під якими стоять фальшиві підписи знаних журналістів "ДТ", передає УНІАН.

"Ця провокація проти газети отримала широкий резонанс в журналістських колах, обурення щодо ситуації, яка склалася, висловили багато авторитетних видань, громадських організацій, зокрема і Національна спілка журналістів України", - цитує Геращенко.

"Створюється небезпечний прецедент, коли невідомі особи від імені шанованих журналістів розсилають фальшиві листи, видають невідомого походження листівку без вихідних даних і діють абсолютно безкарно. Ми чекаємо, що правоохоронні органи з’ясують, де це друкується і ким видається", - наголосила вона.

черського суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка. Журналісти по

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: admin | Теги: Вишка для Бойка, Україна, Дзеркало тижня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ