Нд, 2024-04-28, 21:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 1 » На кандидата у президенти Вірменії здійснено замах
13:34
На кандидата у президенти Вірменії здійснено замах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
На кандидата в президенти Вірменії Паруйра Айрікяна було скоєно замах, унаслідок якого він отримав вогнепальне поранення у плече, повідомляє прес-служба поліції Вірменії, передає РИА "Новости".

Інцидент стався на вулиці Тпагрічнері в Єревані. На місце події прибули працівники поліції і МНС. У зв'язку з тим, що трапилося, провадиться розслідування.

Айрікяна доставлено у медичний центр імені Св. Григорія Просвітителя.

У кандидата в президенти - сліпе поранення у верхній правій частині грудної клітки, повідомив міністр охорони здоров'я Вірменії Дереник Думанян. Куля потрапила в м'які тканини. Потерпілий перебуває в реанімаційному відділенні.

Раніше прес-секретар Айрікяна - Маня Айвазян - у бесіді з PanArmenian.Net зазначила, що пораненого не стали оперувати відразу після доставлення в медустанову. При цьому вона вказала, що "лікарі не коментують, чому не проводять операцію". Маня Айвазян додала, що не може сказати, чи у притомному стані Айрікян, оскільки лікарі "нічого істотного не кажуть". Проте в приймальні медичного центру Св. Григорія Просвітителя виданню повідомили, що політик перебуває опритомнів.

За фактом замаху поліція республіки порушила кримінальну справу за ст.34-305 КК Вірменії (спроба вбивства державного, політичного або громадського діяча, яку вчинено з метою припинення його діяльності).

Створено слідчу групу за участю представників поліції і Служби національної безпеки. Слідство вестиме Служба нацбезпеки.

"Проводиться ретельне розслідування усіх можливих версій. Залишмо висновки на потім", - запропонував начальник поліції Вірменії Володимир Гаспарян представникам ЗМІ.

У свою чергу керівник апарату президента Вірменії Віген Саркісян висловив думку, що замах проти кандидата в президенти Айрікяна має політичний підтекст. "Замах проти Айрікяна в цей важливий період виборів має лише політичний підтекст", - заявив журналістам Саркісян.

Провокацією, спрямованою проти влади, назвав замах на главу партії "Об'єднання "Національне самовизначення" віце-спікер парламенту і прес-секретар провладної Республіканської партії Вірменії Едуард Шармазанов.

Вибори у Вірменії заплановані на 18 лютого 2013 року. За пост президента мають намір боротися кілька кандидатів, серед яких - чинний глава держави Серж Саргсян, колишній прем'єр-міністр Грант Багратян, екс-глава МЗС Раффі Ованнісян, глава партії "Об'єднання "Національне самовизначення" Паруйр Айрікян та інші.

Айрікяна не вважають фаворитом на виборах. За даними соціологічного опитування, проведеного центром "Соціометр", він може набрати 1-1,5% голосів. Проте спікер парламенту Вірменії Овік Абраамян не унеможливив відстрочення виборів через замах, передає "Інтерфакс".

"Я не відкидаю такої можливості, тим паче, що в законі є відповідне положення", - сказав Абраамян.

"Замах на Айрікяна став ударом по нашій державності. Ми однозначно засуджуємо подію і сподіваємося, що правоохоронні органи зможуть швидко розкрити злочин", - зазначив Абраамян.

У свою чергу, голова Центрвиборчкому Вірменії Тігран Мукучян визнав "некоректними коментарі про можливе відстрочення виборів". "Поки стан здоров'я людини не проясниться, робити коментарі неслушно", - підкреслив він.

Попередні вибори президента відбулися в 2008 році. Після них проходили мітинги опозиції, організовані кандидатом, який програв, - першим президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном. Акції протесту переросли у безлади, які були придушені владою. У сутичках тоді загинули десять людей. У нинішніх виборах Тер-Петросян вирішив не брати участі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: кандидата у президенти Вірменії, Замах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ