Сб, 2024-05-04, 10:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 13 » На візит Папи чекає Україна
09:55
На візит Папи чекає Україна
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Святіший Отець, імовірно, відвідає Україну, як 2001 року Іван Павло II.

Папа Римський Франциск вже отримав офіційні запрошення (письмові та усні) приїхати в Україну. Під час нещодавнього візиту делегації Римо-католицької церкви в Україні до Ватикану її представники запросили понтифіка відвідати нашу державу. Запрошували Папу Франциска, щоб «разом молитися за мир в Україні».

Понтифік, зворушений розповідями про ситуацію в Україні, пообіцяв докласти всіх можливих зусиль на міжнародному рівні для забезпечення миру. А загалом ситуацію на неспокійному Сході нашої держави, на думку Папи, треба вирішувати тільки дипломатично.

Також із листом-запрошенням до Папи Римського звернулась Українська греко-католицька церква. Окрім цього, офіційного листа з проханням відвідати Україну Папі Франциску надіслав і Президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, що 28 лютого на прохання глави УГКЦ Блаженнійшого Святослава відбулася його зустріч з Президентом України, на якій, зокрема, йшлося про можливий візит до нашої держави Святішого Отця Франциска. Під час прощі єпископів до Апостольської Столиці, яка відбулася 16-21 лютого, Блаженнійший Святослав офіційно запросив Папу Франциска відвідати нашу країну.

– Ми принесли до Вас глибоке бажання нашого серця, яке перемінилося в молитву. Представляємо Вам запрошення з боку християн-католиків, православних та всіх людей доброї волі відвідати Україну, коли випаде слушна нагода. Тепер потрібно чекати офіційної відповіді Апостольської Столиці, – резюмував у розмові з Президентом Блаженнійший Святослав.

– Приїзд Папи в Україну був би дуже важливим та корисним. Але коли відбудеться цей візит, ми не знаємо. Відповіді з Ватикану наразі немає, – пояснив архиєпископ Мечислав Мокшицький. І додав: «Папа вміє і любить робити несподіванки».

Такий візит можуть готувати майже півроку. Треба сподіватися, що 2015-го він таки відбудеться, і українці разом зі Святішим Отцем молитимуться за мир в Україні. Свого часу Папа Іван Павло ІІ відвідав Сараєво після війни, щоби морально підтримати вірних і сприяти там порозумінню.

Досі єдиним Папою, який відвідав Україну, був Іван Павло ІІ. 23-27 червня 2001 року він приїздив до Києва і Львова на запрошення тодішнього президента Леоніда Кучми.

Поки українці щиро сподіваються на візит Святішого Отця, вже відомо, що Папа Франциск 24 вересня 2015 р. виступить перед Конгресом США. Як інформує Радіо Ватикану, вперше в історії Глава Католицької Церкви виступатиме під час спільного засідання обох палат Парламенту США – Палати Представників та Сенату. Візит Святішого Отця на Капітолійський пагорб у Вашингтоні відбудеться в рамках його Апостольської подорожі до США з нагоди Всесвітньої зустрічі сімей, яка у вересні проходитиме у Філадельфії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: візит Папи чекає Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ