Сб, 2024-05-04, 08:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Грудень » 27 » Найкращі передові військові технології, створені у 2023 році, названо
00:07
Найкращі передові військові технології, створені у 2023 році, названо
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Українсько-російська війна показала, що боротьба з різними типами безпілотників — один із пріоритетних напрямів протиповітряної оборони. Виявилося, що більшість розвинених у військовому плані країн не готові протистояти спланованим масовим атакам БПЛА, зазначає «Мілітарний».

Основна частина озброєння ППО розрахована на шкоду великим повітряним цілям, тоді як сучасні ударні дрони — середніх і малих розмірів, і летять на низькій висоті. Проти БПЛА можуть застосовувати електромагнітні випромінювачі (мікрохвильову зброю), спрямовану на електроніку, а також лазерні установки. Так у 2019 році керівництво армії США внесло розробку енергетичної зброї до списку пріоритетних.

Електромагнітна зброя

THOR (Tactical High-Power Microwave Operational Responder) створювалася Дослідницькою лабораторією ЗС США (AFRL) спільно з компаніями BAE Systems, Leidos і Verus Research. На технологію витратили близько 18 млн доларів, дослідження тривали півтора року.

Leonidas виробництва компанії Epirus — ще одна електромагнітна система для боротьби з дронами. Імпульсний електромагнітний випромінювач з електронними компонентами на основі нітриду галію.

Leonidas шляхом постійного випромінювання створює безпольотну зону. У жовтні 2022 року General Dynamics Land Systems уклала з Epirus угоду про інтеграцію системи Leonidas у бронемашину Stryker.

Лазерна зброя

Лазерну зброю розробляють десятки провідних оборонних підприємств світу. Потужні випромінювачі електромагнітної енергії оптичного діапазону — квантово-оптичні генератори — нагрівають ціль до високих температур і розплавляють.

На початку 2023 року армія США отримала перші прототипи новітніх 50-кіловатних лазерних систем. DE M-SHORAD було встановлено на шасі бронетранспортера Stryker. З компанією-виробником Raytheon у 2021 році уклали контракт на розміщення цих систем вартістю 123 млн доларів.

DE M-SHORAD комплектується 50-кіловатними лазерними системами, РЛС, системами управління лазерним променем і датчиком ціленаведення.

Raytheon Technologies у 2023 році передала американським військовим лазер H4 потужністю 10 кВт, який призначений для боротьби з дронами. Це вже четверта розробка Raytheon, яка була поставлена збройним силам США, і восьма, створена для потреб Міноборони. Першу з цього списку, High-Energy Laser Weapon System (HELWS), Повітряні сили отримали у жовтні 2019 року.

Система кріпиться на кузові позашляховика, даху будівлі, палубі корабля або ж на землі. Також лазер може бути встановлений і на високомобільні платформи типу багі Polaris MRZR.

Установка складається з лазерного модуля, датчика дальньої дії EO/IR, що керує лазерним променем, терморегулятора, внутрішнього електроживлення і програмного забезпечення для ціленаведення. Управляється за допомогою ноутбука і контролера.

За даними виробника, лазерна система H4 інтегрується і працює спільно з комплексом ППО NASAMS. На випробуваннях їй давали вказівки з командного пункту NASAMS — система автоматично вражала навчальні повітряні цілі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 389 | Додав: admin | Теги: технологія, військо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ