Сб, 2024-04-27, 06:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 22 » "Наше русофільство ґрунтувалося на незнанні" - Libération. Крим
12:07
"Наше русофільство ґрунтувалося на незнанні" - Libération. Крим
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Багато жителів Криму розчаровані, пише Libération. За 40 км від Сімферополя підприємець Олег Зубков розмістив найбільшу колекцію тигрів у Європі. Але парк закрито вже місяць. На знак протесту. Сьогодні Олег вступив у відкритий конфлікт з місцевою владою. Кандидат від "Єдиної Росії" в 2015 році, він "був усунутий з виборів Аксьоновим і його клікою, це були найбрудніші вибори за всю історію нашого регіону". Тепер місцева влада хоче прибрати до рук працюючі компанії або здобути з них користь у формі хабарів, пише видання. "Влада привласнила все, що могла, все, що належало українським олігархам, - наводить газета слова Зубкова. - Сьогодні в Криму неможливо створювати і розвивати будь-що. Корупція гірша, ніж за часів Києва".

Протистояння між Зубковим і владою вступило в гостру стадію в листопаді, коли під час блекауту в його зоопарку від холоду загинуло троє левенят, продовжує видання. "Ясно, що Україна не збиралася вічно постачати нам електрику, - обурюється Зубков. - Але коли цей день настав, не виявилося достатньої кількості генераторів, щоб забезпечити всі потреби, бо влада нічого не робила протягом двох років!" У свою чергу, генпрокурор Криму звинуватила Зубкова в отруєнні тварин, зазначає кореспондент Анна Туркіна.

Енергетична блокада, додавшись до блокади продовольчої, показала вразливість півострова, пише газета. Крим залежить не тільки від України, яка не визнає зміни його статусу, а й від неефективності Росії, що зволікає з розвитком інфраструктури і остаточним включенням території в свою економіку. Збитки, завдані місцевій промисловості відключенням електропостачання, оцінюються в 900 млн рублів. Тим часом місцева влада говорить про ефективну і швидку реакцію на проблему.

Поки Крим ще частково залишався в темряві, Володимир Путін доручив ВЦВГД (Всеросійський центр вивчення громадської думки, рос. ВЦИОМ - "Всероссийский центр изучения общественного мне́ния", - ред.) запитати у жителів півострова, чи готові вони терпіти перебої в електропостачанні, чи ж воліють укласти новий контракт з Україною, що вимагає, щоб у ньому Крим був названий її територією. Краще померти від холоду, нібито відповіли 90% кримчан.

У Сімферополі перебої припинилися, але зберігається режим економії, і вулиці освітлені менш ніж звичайно. Кафе та ресторани, що не мають власних джерел енергії, змушені закриватися о 20.00. Інтернет-торгівля повністю припинилася, як і надання банками онлайн-послуг, тому що жоден великий російський банк не відкрив у Криму своїх філій через західні санкції, пише газета. Бюрократія досягла абсурду величезних масштабів, як у всій Росії. Продовольча блокада і ембарго на європейські продукти суттєво скоротили асортимент у магазинах. Щоб поїхати за кордон, жителям півострова доводиться спочатку їхати до Москви.

"Якесь розчарування охоплює кримчан у міру затихання ейфорії, що супроводжувала анексію навесні 2014 року, - зазначає газета. - Однак не може бути й мови про скасування рішення про "повернення в рідну домівку". Остерігаються тут, часом розлючено, й відкрито критикувати Москву. Попри те, очевидна некомпетентність і корупція місцевих керівників стали головною темою розмов. "Наше русофільство ґрунтувалося на повному незнанні російської реальності. Ми думали, що там все було краще, - заявляє Леонід Грач, затятий комуніст і колишній голова парламенту Криму. - Якби Київ не грабував і не руйнував півострів впродовж багатьох років, ми б не опинилися в цій ситуації. Це Україна штовхнула Крим в обійми Росії".

Єдині, хто нічому, здається, не дивується і не розчаровується, це ті, хто ніколи не хотів приєднання до Росії. Проукраїнські активісти Криму і далі відзначають українські національні свята, однак жовто-блакитний прапор України тепер визнано на півострові "екстремістським".

"Ми думали, що повертаємося додому, а опинилися ніби в полоні. Ми очікували, що Росія зробить з Криму вітрину, але нас просто обдурили", - резюмує Олег Зубков, якому легше порозумітися з левами, аніж з чиновниками, які, як він підозрює, можуть зрештою відібрати в нього парк, пише видання.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: Liberation, наше русофільство ґрунтувалося на н, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ