Пн, 2024-04-29, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 26 » Не поділили неба Росія і Бєларусь, авіасполучення між ними тимчасово перервано
11:59
Не поділили неба Росія і Бєларусь, авіасполучення між ними тимчасово перервано
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Авіасполучення між Москвою і Мінськом було перервано через взаємне відкликання дозволів на польоти. Але після переговорів сторони досягли згоди тимчасово відновити сполучення хоч би до четверга (29 березня).

Спочатку російська авіаційна влада повідомила Національну авіакомпанію "Бєлавіа" про анулювання в односторонньому порядку дозволів на польоти в Москву для бєларуських авіаперевізників, повідомив генеральний директор "Бєлавіа" Анатолій Гусаров.

"На жаль, ми змушені підтвердити, що сьогодні о 6.30 ранку російська сторона повідомила нас, що дозвіл на польоти в Москву для "Бєлавіа" анульовано", - цитує Гусарова "Інтерфакс".

Він вважає, що причиною цього безпрецедентного кроку стала, з одного боку, різниця в підходах до кількості рейсів до Москви, виконуваних "Бєлавіа", і кількості рейсів, які роблять російські авіакомпанії в Мінськ, з другого.

За словами гендиректора компанії, раніше "Бєлавіа" і російські авіакомпанії здійснювали на взаємній основі по чотири рейси на день. "Але російські компанії наполягали на більшій кількості рейсів для них. Така позиція російської сторони і призвела до такого безпрецедентного кроку, як відкликання дозволу на польоти "Бєлавіа" в Москву", - констатував Гусаров.

Пізніше бєларуська авіаційна влада відкликала дозвіл на виконання регулярних рейсів у всіх російських компаній. Повідомлення про те, що бєларуське небо для російських компаній закрито, з'явилося в офіційному мікроблозі "Бєлавіа", передає РБК.

Як зазначили в "Бєлавіа", зараз всім пасажирам повертають повну вартість квитків. У компанії зазначили, що сподіваються, що до травня з Москвою буде досягнуто принципової домовленості й авіасполучення буде відновлено.

Представники Бєларусі та Росії намагаються залагодити ситуацію. Заступник гендиректора "Бєлавіа" Ігор Чергінець обіцяє, що авіасполучення між Москвою і Мінськом відновиться, передає РИА "Новости".

За його словами, в даний час між бєларуською та російською сторонами в телефонному режимі ведуться переговори. "Наскільки я знаю, російська і бєларуська сторони ведуть переговори. Я думаю, що в найближчі години ми домовимося, і сполучення між Москвою і Мінськом буде відновлено на переговорній основі", - сказав він.

Пізніше бєларуська і російська сторони тимчасово зняли заборону на авіасполучення між Мінськом і Москвою, повідомив генеральний директор НАК "Бєлавіа" Анатолій Гусаров. "Зараз стало відомо, що росіяни зняли заборону на польоти. Ми також, зі свого боку, знімаємо заборони", - зазначив глава авіакомпанії.

"Але це рішення про зняття заборон ухвалено тимчасово - до четверга", - сказав Гусаров. "У четвер почнуться переговори з питань авіасполучення між Мінськом і Москвою", - додав він.

Як додав заступник гендиректора "Бєлавіа" Ігор Чергінець, в Національному аеропорту "Мінськ" проходить реєстрація відразу на два рейси до Москви авіакомпанії "Бєлавіа". За його словами, літаки вилетять, як тільки це буде можливо. При цьому Чергінець підкреслив, що рішення є тимчасовим.

"Бєлавіа" - це національна авіакомпанія Бєларусі, основні рейсові та чартерні польоти якої здійснюються з Національного аеропорту "Мінськ". Компанія має 17 представництв у країнах ближнього і далекого зарубіжжя, є членом міжнародної організації авіаперевізників - IATA.

В останні роки кількість перевезених пасажирів постійно зростає, і в 2010 р. вона становила 968 тис осіб, що на 29,4% більше, ніж у 2009 р. Станом на 2011 р. "Бєлавіа" виконувала рейси в Москву, Новосибірськ, Сочі, Єкатеринбург, Калінінград, Петербург, а також світові столиці - Амстердам, Відень, Лондон, Рим, Стамбул, Стокгольм.

Зазначимо, що після здачі Мінськом "Белтрансгазу" під контроль Росії відносини Мінська і Москви нібито налагодилися. Водночас відносини Бєларусі з Європою погіршуються чи не з кожним днем.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: авіасполучення перервано, Росія і Бєларусь не поділили неба
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ