Вт, 2024-05-07, 16:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 28 » Нємцов упевнений, що ситуація довкола організацій українців у Росії - політичне замовлення
10:35
Нємцов упевнений, що ситуація довкола організацій українців у Росії - політичне замовлення
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один з лідерів руху "Солідарность" Борис Нємцов вважає закриття організацій українців у Росії і ситуацію навколо української бібліотеки в Москві політичною кампанією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Закриваються дві українські організації, відбуваються гоніння на українську бібліотеку в Москві, очевидно, що це політична кампанія. Формально через суди проводять рішення про те, що нібито українські організації і бібліотека порушують якісь статути, закони і так далі, насправді - це політичне замовлення", - сказав Нємцов.

Він здивований позицією української влади й опозиції, які не вживають адекватних заходів для захисту прав своїх співвітчизників.

"Я вважаю абсолютно неправильною поведінку президента Януковича та української опозиції. Замість стати на захист українських організацій в Росії, я чую якусь нісенітницю про те, що потрібно знайти рішення цього питання. Це той окремий випадок, коли і влада, й опозиція повинні разом виступити на захист українців у Росії", - наголосив Нємцов.

Відзначимо, що останнім часом одночасно кілька організацій українців у Росії опинилися під загрозою існування. Ситуацію довкола Бібліотеки української літератури в Москві, Об'єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії вирішують на федеральному рівні.

27 січня Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР). Верховний суд РФ ще 24 листопада 2010 р. постановив ліквідувати автономію. Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке домагалося розпуску цієї організації через нібито "виявлення порушень у господарській діяльності".

У той же час Мін'юст Російської Федерації подав позовну заяву до Верховного суду РФ про ліквідацію Об`єднання українців Росії. Ще у жовтні 2009 року Мін'юст РФ призупинив діяльність організації і заявив, що ФНКАУ було ліквідовано законно. Однією з причин такого рішення російського міністерства стали публічні виступи голови організації Валерія Семененка на заходах, присвячених пам'яті українців, загиблих у роки Голодомору.

Невідома доля й у Бібліотеки української літератури в Москві. Протягом останніх місяців там вже проведено три обшуки. Після того як з бібліотеки було вилучено більш як 50 книг для проведення психолінгвістичної експертизи, було проведено ще один обшук, після чого бібліотеку закрили. Через деякий час в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу в звичайному режимі, але порушену проти неї кримінальну справу так і не було закрито.

Невдовзі там стався ще один, вже третій, обшук, під час якого було вилучено сервер, а директора побив співробітник міліції.

Водночас директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин заявив, що найближчим часом у Росії закриють ще одну організацію українців. Він зазначив, що МЗС робить все можливе, щоб запобігти цьому процесу, але оскільки він перебуває на розгляді судової інстанції, шансів вплинути на рішення суду немає.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ