Пт, 2024-05-03, 08:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Липень » 10 » Нову світову кризу з управлінням капіталом може спричинити ШІ
00:16
Нову світову кризу з управлінням капіталом може спричинити ШІ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Штучний інтелект торкається працівників майже в кожному секторі. Юридичні фірми наймають  все більше експертів з ШІ. Співдиректор з інвестицій Bridgewater Associates Грег Дженсен  попередив, що штучний інтелект не дуже добре підходить для фіксації важливих поворотних моментів у макроекономіці, але має потенціал для прочісування та аналізу величезних масивів даних у поєднанні з людським розумінням.

Офіційні особи від міст США до федерального рівня починають вживати заходів. Цього тижня в Нью-Йорку набув чинності новий закон, який  забороняє роботодавцям використовувати автоматизовані інструменти для перевірки кандидатів на роботу, якщо програмне забезпечення не пройшло незалежну перевірку на предмет упередженості щодо захищених груп.

У понеділок представники трудових колективів США  висловили  занепокоєння високопосадовцям адміністрації Байдена в Білому домі, попередивши про вплив штучного інтелекту на здоров’я та конфіденційність працівників, одночасно виступаючи за підвищення ефективності праці.

Тим часом Японія  вивчає  перспективи універсального базового доходу, оскільки штучний інтелект загрожує робочим місцям — ідея, яка давно популярна в певних колах Кремнієвої долини.

Наразі, однак, ще є деякі робочі місця. Сан-Франциско та сусідній округ Сан-Матео додали 2800 робочих місць у технологічному секторі, частково завдяки буму ШІ.

За словами аналітиків Morgan Stanley, Microsoft Corp., схоже, готова піднятися на хвилі успіху штучного інтелекту до ринкової капіталізації в понад 3 трильйони доларів. Аналітики банку також підвищили свій рейтинг  китайського сектору мікросхем, посилаючись на довгострокові перспективи напівпровідників, пов’язаних зі штучним інтелектом.

В іншому місці Китаю декан Інституту промислових досліджень штучного інтелекту Університету Цінхуа припустив, що країна може спробувати розробити нові алгоритми, щоб зробити галузь менш залежною від потужних чіпів. Ілон Маск з компанії Tesla Inc. високо оцінив досягнення китайського штучного інтелекту на державній конференції в Шанхаї, водночас закликавши до більшого нагляду за технологією.

США розглядають обмеження доступу Китаю до послуг хмарних обчислень, включно з тими, що надаються Amazon.com Inc. і Microsoft. Цей крок є частиною більш масштабної спроби обмежити можливості країни розвивати можливості штучного інтелекту відповідно до обмежень США на експорт чіпів західного виробництва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 168 | Додав: admin | Теги: управління, капітал, ші, світ, криза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ