Сб, 2024-05-04, 21:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 25 » Обама: США - лідер і зроблять все, щоб Іран не отримав ядерної зброї. ВІДЕО
11:34
Обама: США - лідер і зроблять все, щоб Іран не отримав ядерної зброї. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама у вівторок увечері в Конгресі виступив з традиційним зверненням, яке стало для нього третім за час перебування на найвищій посаді. Цього року воно має особливе значення для американського глави: напередодні президентських виборів рейтинг Обами далі падає, і йому важливо хоча б частково повернути довіру виборців, зазначають "Вести.ру".

У своїй промові Барак Обама торкнувся проблеми відновлення підірваної кризою економіки країни і питання зовнішньої політики - висловився проти Ірану та Сирії, які тим часом залишаються важливими партнерами Москви на Близькому Сході і чиїх президентів - Махмуда Ахмадінежада і Башара Асада - в західній пресі іноді називають "друзями" Росії.
Як запевнив американський лідер, заяви, які лунають останнім часом про втрату лідерства США на міжнародній арені, позбавлені підстав - у країни і досі провідні позиції в світі. Президент також повідомив, що близько 23 тисяч військових США покинуть Афганістан влітку 2012 року.
Торкаючись гострої теми протистояння Ірану з країнами Заходу, Обама заявив, що Сполучені Штати зроблять все, щоб не допустити появи у Тегерана ядерної зброї, передає РИА "Новости". Вашингтон продовжить чинити тиск на уряд Ісламської республіки шляхом жорсткості санкцій, повідомив Обама.
Як відомо, у Росії і США протилежне ставлення до проблеми - хоча Москва і намагається урезонювати Іран, попереджаючи про небезпеку провокування світової спільноти, РФ категорично проти посилення санкцій.
Однак Обама у своїй промові дав зрозуміти, що США як ніколи непохитні з цього питання. "Подивіться на Іран. Силами нашої дипломатії світ, який раніше був розділений і сперечався про те, що робити з іранською ядерною програмою, тепер об'єднався. Зараз режим ще більше ізольований, іранські лідери стикаються з жорсткими санкціями, і цей тиск не послабиться. Тут не варто сумніватися: США сповнені рішучості запобігти розробці та отриманню Іраном ядерної зброї. Я не буду відмовлятися від жодного способу зробити це", - сказав президент.
У той же час американський лідер зазначив, що пріоритетним залишається мирний шлях розв'язання іранської проблеми, і "буде краще, якщо Іран змінить курс і почне виконувати міжнародні зобов'язання".
Обама також запевнив, що США зроблять все для захисту свого найближчого союзника на Близькому Сході - Ізраїлю, повідомляє ИТАР-ТАСС. За його словами, зобов'язання США перед Ізраїлем у сфері безпеки непорушні, дві країни підтримують нині "найтісніше військове співробітництво в історії".
Нагадаємо, щодо Ірану діють чотири резолюції про запровадження санкцій Ради Безпеки ООН: №№ 1737, 1747, 1803 і 1929. Минулого понеділка країни Євросоюзу схвалили введення ембарго на імпорт сирої нафти і продуктів нафтохімії з Ірану.
Обама впевнений щодо неминучості відставки сирійського президента Асада
Висловився Обама ще щодо одного питання, з якого Вашингтон і Москва дотримуються різних позицій, - про ситуацію в Сирії. Президент заявив про впевненість американської адміністрації в неминучості відставки сирійського лідера Башара Асада.
"Я не сумніваюся, що режим Асада невдовзі переконається, що сили, які вимагають змін, неможливо перемогти... Як ці зміни відбудуться, залишається незрозумілим. Але у нас немає сумнівів у такому результаті. Тільки люди, котрі живуть у регіоні, мають право визначати власну долю, а ми, в свою чергу, зробимо все, щоб захистити базові цінності, які є і нашій країні", - цитує промову Обами в Конгресі РИА "Новости".
Ситуація в Сирії залишається напруженою вже протягом дев'яти місяців - там не припиняються антиурядові протести, щодня гинуть як мирні громадяни, так і співробітники силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв у країні перевищила 5 тисяч чоловік. Однак сирійська влада далі наполягає, що проти чинного режиму діють озброєні бойовики, які вбили за цей період понад 2 тисяч осіб.
США раніше не раз пропонували Асаду добровільно покинути свій пост, погрожуючи інакше застосувати серйозні санкції. Росія ж наполягає на тому, що все, що відбувається в Сирії, - внутрішня справа країни, і категорично заперечує проти введення туди міжнародного контингенту, як це було в Лівії.
Влада Сирії продовжила на місяць мандат спостерігачів ЛАД
Влада Сирії погодилися продовжити ще на місяць місію спостерігачів від Ліги арабських держав (ЛАД).
Як повідомляє сирійське агентство SANA, офіційне запрошення надійшло від міністра закордонних справ країни Валіда Муаллема.
Раніше Рада із співпраці країн Перської затоки заявила, що відкликає своїх спостерігачів з Сирії після того, як Дамаск відкинув пропозицію Ліги арабських держав про передачу влади президентом Асадом своєму заступнику.
США - тихоокеанська держава та шанований світовий лідер
Заяви про те, що вплив США на світовій арені ослаб, позбавлені підстав, також заявив у своїй промові перед Конгресом Барак Обама. Як вважає президент, "відродження американського лідерства відчувається по всьому світу", повідомляє ИТАР-ТАСС.
"Наші найстаріші альянси в Європі та Азії ніколи не були міцніші. Ми ясно дали зрозуміти, що Америка є тихоокеанською державою", - заявив глава вашингтонської адміністрації.
Як упевнений Обама, "всі ті, хто стверджує зворотне, всі ті, хто заявляє, що Америка переживає занепад, що наш вплив знижується, не знають, про що кажуть".
Президент заявив, що США стали більш безпечною і шанованою країною в усьому світі - таким держава зробила "нинішнє покоління героїв". За словами американського лідера, одним з важливих досягнень можна вважати той факт, що "вперше за дев'ять років американці не воюють в Іраку". "Вперше за два десятиліття Усама бін Ладен не є загрозою для нашої країни", - підкреслив Обама. "Більшість лідерів "Аль-Каїди" розбиті, а ініціативу, яку мав рух "Талібан", зламано, і частина військ почала виходити з Афганістану", - додав він.
"Ці досягнення стали доказом відваги, самовідданості та командної роботи Збройних сил Америки", - упевнений Обама.
Американські війська залишать Афганістан до кінця року
Барак Обама у своєму виступі також підтвердив, що близько 23 тисяч військовослужбовців США буде виведено з Афганістану до кінця літа 2012 року.
"Десять тисяч наших військовослужбовців вже повернулися додому. Ще 23 тис покинуть Афганістан до кінця літа. Передача влади афганським силам продовжиться, і ми будемо вибудовувати партнерство з цією країною, яка ніколи більше не стане базою атак на Америку", - сказав Обама.
Нагадаємо, що раніше США заявляли про намір завершити виведення військ з Афганістану до кінця 2014 року. Нині в Афганістані перебуває близько 90 тисяч американських військовослужбовців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 876 | Додав: admin | Теги: ядерна зброя, США, барак обама, Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ