Чт, 2024-05-02, 01:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 20 » Опозиція показала відео, де "військові" скидають людей з даху - звірства в Сирїі. ВІДЕО
15:32
Опозиція показала відео, де "військові" скидають людей з даху - звірства в Сирїі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Недавні теракти в двох найбільших сирійських містах разом з безперервними сутичками урядових військ і повстанських угруповань дозволили ООН зробити висновок про те, що ситуація в країні стала "неприйнятною". Прагнучи якомога швидше схилити Раду Безпеки до ухвалення вигідної резолюції, оливи у вогонь підливають сирійські опозиціонери, які не втомлюються заявляти про звірства, нібито скоєні урядовими військами.

Ці заяви дають привід значній частині світової спільноти говорити про необхідність негайного врегулювання сирійського питання, насамперед припинивши вогонь, зазначає NEWSru.com.

"Ситуація в Сирії вже зовсім неприйнятна", - заявив сьогодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи з промовою під час візиту до Джакарти. Генсек ООН закликав міжнародне співтовариство єдиним фронтом виступити за якнайшвидше врегулювання конфлікту. А також Пан Гі Мун закликав Раду Безпеки продемонструвати єдність у процесі пошуку розв'язання сирійської проблеми.

Незважаючи на щоденні звіти сирійських сил безпеки про виявлення підпільних складів зі зброєю, знешкодження замінованих автомобілів і затримання або знищення озброєних бойовиків, сирійська опозиція й далі наполягає, що протестний рух в країні має мирний характер і відповідальність за загибель вже майже восьми тисяч осіб лежить тільки на владі.

Особливо велику популярність в ЗМІ отримують повідомлення опозиціонерів про звірства, які нібито чиняться сирійськими солдатами. Так, одна з новин - це відеозапис з міста Дейр-ез-Зор, де з 19 березня ведеться спецоперація урядових військ проти так званої Вільної сирійської армії.

На відеозаписі видно, як кілька людей скидають з даху дво- чи триповерхової будівлі тіла людей. Незадовільна якість і велика відстань до об'єкту зйомки не дозволяють розглянути, чи живі люди, яких за руки і за ноги підтягують до краю і кидають вниз. Втім, остання людина, як видається, намагається схопитися руками за карниз, проте їй це не вдається. Неможливо визначити, хто саме перебуває на даху і чи люди, що потрапили в об'єктив камери, є солдатами урядової армії. В Інтернеті, однак, цей відеозапис представлений саме як свідчення жорсткості військових, зазначають ряд близькосхідних ЗМІ.

Також набирає популярності інтерв'ю для ITV News одного колишнього солдата, який дезертирував з урядової армії. Як запевняє чоловік, чиє ім'я не називається, він втік з армії через неможливість виконувати накази. Дезертир каже, що президент Башар Асад давав своїм начальникам накази "вбивати людей, що виходять на мітинги".

А напередодні ввечері катарський телеканал Al Jazeera заявив, що в його розпорядження потрапили 1,5 тисячі секретних документів, що містять директиви Башара Асада з придушення демонстрацій.

Нагадаємо, 17 березня в Дамаску була здійснена серія терактів, в яких загинули, за різними даними, близько 30 осіб і близько 100 постраждали. Зазначалося, що хоча серед жертв вибухів були співробітники сил безпеки, багато загиблих і постраждалих - мирні жителі.

Днем пізніше, 18 березня, теракт було скоєно і в одному з найбільших сирійських міст - Алеппо. За традицією, бойовики за мішень обрали будинок силового відомства - цього разу Управління політичної безпеки. Замінований автомобіль вибухнув поблизу будівлі, поряд з яким також розташована християнська церква. Загинули три людини, близько 30 отримали поранення. Вибухом було завдано великої шкоди довколишнім будівлям.

А в ніч проти 19 березня в одному з найбільш охоронюваних районів Дамаска велася стрілянина з великокаліберної зброї, що слідом за суботнім терактом посилило побоювання місцевих жителів, довівши: захист від бойовиків не гарантує навіть столиця.

Сьогодні ж урядові війська проводять операцію в місті Хама, передає Reuters з посиланням на джерела в опозиції. Там скаржаться, що влада привела в місто танки і використовує важку артилерію.

Дамаск покладає провину за звірства на опозицію і звинувачує Захід у потуранні терористам

Звинувачення в нападі на мирних мешканців, так само як і на співробітників міжнародних організацій та ЗМІ, що працюють в Сирії, влада країни покладає саме на озброєних повстанців. Відзначається, що бойове крило опозиції - та сама "Сирійська вільна армія" - складається переважно з дезертирів. А також з іноземних найманців і навіть терористів "Аль-Каїди". Підтвердити останнє, втім, сирійській владі поки що не є можливим.

Хоч як би там було, численні теракти, в яких гинуть мирні жителі, і цілеспрямовані атаки на військовослужбовців, за заявою офіційного Дамаску і низки міжнародних спостерігачів, чиняться саме озброєними повстанцями.

Наприклад, в Дейр-ез-Зорі 19 березня дезертири обстріляли колону урядових військ, в результаті чого загинули вісім і постраждали 27 людей.

Перестрілка в Дамаску в ніч проти 19 березня була спецоперацією проти бойовиків, які захопили заручників у будинку одного з воєначальників. Двох бойовиків знищено, одного схоплено. А в передмісті Хомса в неділю озброєні бойовики розстріляли 13 мирних жителів.

Щоб довести свою непричетність до терактів і вбивств мирних громадян, влада публікує зізнання бойовиків, яких вдалося взяти живими. Одними з нещодавніх зізнань стали заяви двох чоловіків, які зізналися у скоєнні низки терактів, а також вбивстві жителя передмістя Дамаска, відповідальність за загибель якого катарський телеканал Al Jazeera раніше покладав на урядові війська.

Що ж до заяв представників ООН про необхідність якнайшвидшої відмови від насильства, сирійська влада зазначає, що вимоги про припинення вогню звучать однобічно - від бойовиків нічого не вимагають. Більш того, в МЗС Сирії зазначають, що дії низки членів ООН, які не приховують солідарності з сирійською опозицією, розв'язують руки терористам.

"МЗС Сирійської Арабської Республіки з обуренням констатує, що відкриті заклики до збройного протистояння і постачання сирійській опозиції зброї та фінансів, здійснювані деякими членами світового співтовариства, є грубими порушеннями норм міжнародного права", - наголошується в заяві дипвідомства, яке цитують сирійські ЗМІ.

Сирійське МЗС направило послання генсеку ООН, голові Ради Безпеки і в Раду ООН з прав людини, в тексті яких йдеться про теракти, що сталися на території країни в останні дні. У посланнях дипломати звертають увагу на те, що теракти в Дамаску і Алеппо відбулися відразу після численних демонстрацій сирійців на підтримку проведених в країні реформ і початку місії Кофі Аннана, що "робить очевидними прагнення деяких західних кіл до подальшого продовження кровопролиття в Сирії і створення перешкод на шляху політичного врегулювання ситуації в країні".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: військові скидають людей, звірства, даху, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ