Сб, 2024-05-04, 17:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 2 » Опозиція впевнена, що парламент проголосує лише за президентські поправки до Податкового кодексу
10:15
Опозиція впевнена, що парламент проголосує лише за президентські поправки до Податкового кодексу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Опозиція вважає, що парламентська більшість не піде на подолання вето президента Віктора Януковича щодо Податкового кодексу. Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Павловський, повідомляє Українська правда.

"Як ви собі це уявляєте? Президент наклав вето, а пропрезидентська більшість подолало його ж вето? Це буде політичний скандал. Це буде вже вираз недовіри з боку урядової більшості до президента. Тому це неможливо з політичної точки зору", - сказав він. У той же час, зазначив депутат, більшість зможе проголосувати знову за прийняття кодексу з урахуванням поправок президента.

"Верховна Рада може мати просту більшість, 226 голосів, проголосувати ці поправки. А більшість у Партії регіонів є, разом з комуністами, але це не буде вирішенням питання тих вимог, які ставлять підприємці", - зазначив він.

За словами Павловського, наразі влада проводить переговори з великим бізнесом. "Зараз немає реальних переговорів... Підприємці вимагають: відкидайте повністю Податковий кодекс, а потім сідаємо за стіл переговорів і пишемо новий кодекс, на новій базі, з новою філософією", - уточнив депутат.

У свою чергу, голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська заявила, що чинна влада не готова йти на діалог із суспільством, не готова змінювати філософію Податкового кодексу, повідомляє УНІАН.

На її думку, протести громадян у зв'язку з ухваленням ВР Податкового кодексу показали, що народ у цілому не сприймає філософію, закладену в основу цього документа. "Люди встали не проти податків, а проти корупції і поділу суспільства на багатих і всемогутніх за рахунок бідних і безправних. Люди не готові утримувати чиновників за свою і так невелику зарплату", - сказала Королевська.

Вона вважає, що влада докладе усіх зусиль, щоб до кінця тижня "протиснути" свій варіант Податкового кодексу. "Їхня мета - внести косметичні зміни у два розділи, які регулюють адміністрування і спрощену систему оподаткування. У той же час, більшість у парламенті не проголосувала за законопроекти, спрямовані на збереження спрощеної системи і ліквідацію податкової міліції. Для нас це - сигнал про те, що влада не готова іти на діалог із суспільством, не готова змінювати філософію Податкового кодексу", - підкреслила голова парламентського Комітету.

Вона також зазначила, що досі народні депутати не отримали пропозиції, які повинен був подати Кабінет міністрів у зв`язку з вето Президента на Податковий кодекс. "Ми зробимо все, щоб не допустити обману людей і не дати владі під виглядом змін "протягнути" в парламенті Податковий кодекс у тій редакції, яка вже була відкинута суспільством", - заявила Королевська.

Нагадаємо, що 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві була розпочата безстрокова акція протесту підприємців проти Податкового кодексу. Тоді ж в центрі столиці було розбито наметове містечко.

Після ухвалення Верховною Радою Податкового кодексу, його підписав голова парламенту Володимир Литвин і відправив на підпис президентові України. У свою чергу, Янукович наклав вето на Податковий кодекс. Він також відзначив, що уряд створив робочу групу з доопрацювання кодексу і зміни до документу можуть бути направлені до парламенту в четвер.

У той же час, представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, оскільки фактично мова йде про внесення змін до вже існуючого Податкового кодексу. Щоб добитися виконання своїх вимог і не дати владі втягнути їх в закулісні ігри, підприємці не відміняють раніше проголошений мітинг на Майдані 2 грудня, а, навпаки, закликають всіх прийти на нього.

Також підприємці вимагають розробки абсолютно нового варіанту Податкового кодексу. "Наша вимога до президента - повне вето - не знімається. Вона так само актуальна", - підкреслив один з активістів. Представник Штабу порятунку підприємництва заявив, що "документ, в якому половина статей потребує змін, треба розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 828 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ