Вт, 2024-04-30, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 26 » Основні порушення прав людини в Україні 2014 року пов'язані з окупацією Криму і війною на Донбасі - США
11:27
Основні порушення прав людини в Україні 2014 року пов'язані з окупацією Криму і війною на Донбасі - США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Головні події щодо порушення прав людини в Україні 2014 року пов’язані з противладними протестами в Києві, окупацією Криму Росією і конфліктом на сході України. Про це повідомив Державний департамент США у звіті про права людини у країнах світу, пише "Радіо Свобода".

Рішення влади екс-президента Віктора Януковича вдатися до сили для розгону громадянського протесту в центрі Києва в лютому минулого року призвело до загибелі понад ста цивільних людей, "переважно внаслідок вогню снайперів сил спеціального призначення і спричинених цим численних травм", мовиться у звіті. Крім того, правоохоронні органи й "тітушки" били, викрадали, безпідставно затримували демонстрантів і журналістів.

Внаслідок окупації Росією Криму в лютому-березні понад 18 тисяч кримчан стали вимушеними переселенцями, а окупаційна влада Росії вчинила численні порушення прав людини, спрямовані в першу чергу проти національних і релігійних меншин, надто проти кримських татар.

А бої між урядовими військами і підтримуваними Росією сепаратистами на сході України, що точаться від квітня 2014 року, дестабілізували регіон і призвели на кінець того року до смерті більш як 4 тисяч 700 цивільних людей. Дії сепаратистів також позбавили понад п’ять мільйонів людей доступу до освіти, системи охорони здоров’я, житла, можливості заробляти на життя і жити в умовах верховенства права, й змусили понад 1 мільйон людей виїхати з регіону, зазначається у звіті Держдепартаменту про становище з правами людини в Україні.

Критика у зв’язку з агресією Росії проти України – окупацією Криму Росією і підтримкою проросійських сепаратистів на сході України – міститься і в російській частині звіту. Крім того, становищу в окупованому Росією Криму присвячений окремий розділ звіту.

Представляючи звіт, помічник держсекретаря США Том Малиновськи нагадав, зокрема, що Росія, заперечуючи свою причетність до конфлікту на сході України, продовжує утримувати під вартою українців на своїй території, зокрема, депутата парламенту Надію Савченко.

Як іще один приклад порушень прав людини в Росії він назвав намагання російської влади ліквідувати внутрішні дискусії щодо її інтервенції в Україні.

Раніше повідомлялось, що турецька моніторингова група, яка здійснила неофіційний візит в окупований Крим з 27 по 30 квітня поточного року з метою оцінки стану кримських татар на півострові, виявила численні порушення прав кримських татар та інших жителів півострова. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: окупація Криму, Україна 2014, порушення прав людини, США, війна Донбас
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ