Сб, 2024-05-04, 06:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 12 » Партнер Щербаня розповів, як Ахметов і Кучма причетні до його вбивства
11:21
Партнер Щербаня розповів, як Ахметов і Кучма причетні до його вбивства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Колишній бізнес-партнер Євгена Щербаня, голова ради засновників корпорації "АТОН" Юрій Дєдух заявляє, що після смерті Щербаня частина активів убитого дісталася Рінату Ахметову. Про це він заявив під час програми "Знак оклику" на ТВі.

"Сьогодні, розуміючи, що відбувалося (тоді аналізу це не піддавалося, це був повний хаос), ясно, що це була планомірна акція, яка починалася ще в період приходу до влади Лазаренка, коли особисто мене звинуватили в організації замаху на Павла Лазаренка. Це був перший удар, щоб відсторонити мене від подальших справ. Потім з поста губернатора Донецької області зняли Володимира Щербаня. І пішов накат, відвертий наїзд на весь бізнес, яким керували Євген Щербань та я. За результатами моєї присутності у 1996-1997 роках більша частина активів з якихось причин була розподілена між учасниками, зокрема "Індустріальний союз Донбасу" незрозумілим чином опинився в руках деяких людей, компанія "Гефест", DCC і так далі", – розповів Дєдух.

Він зізнався, що спочатку сприймав цих людей як партнерів.

"Я вважав, що ці люди були партнерами Євгена Щербаня та моїми. Але після його смерті почали з’являтися якісь папери, якісь борги і доводилося приймати рішення про погашення цих нібито заборгованостей. Частину активів було віддано на погашення певних сум: акції, підприємства", – пригадав Дєдух.

Відповідаючи на запитання про конкретні персоналії, він сказав: "Частина активів відійшла до структур, якими сьогодні керує Рінат Ахметов, частина пішла до Тарути, частина – до людей, які працювали з Євгеном Олександровичем з депутатського корпусу", – уточнив Дедух.

Дедух: За день до вбивства Щербань виношував ідею імпічменту Кучми

Колишній бізнес-партнер Євгена Щербаня, глава ради засновників корпорації "АТОН" Юрій Дєдух повідомив, що перед смертю Щербань виношував ідею відставки Леоніда Кучми.

"Третього листопада ми з ним не спілкувались. Ми спілкувалися з Євгеном другого листопада, він якраз був на ювілеї у Йосифа Кобзона. Ми спілкувалися телефоном. Під час розмови він намагався мене попередити, що ситуація досить напружена, що він планує третього числа вилетіти в Київ для оголошення імпічменту тодішньому президентові пану Кучмі. Потім планував приїхати до мене в Таллінн", – розповів Дєдух.

Бізнес-партнер Щербаня: Вбивство не могло відбутися без відома Кучми

Колишній бізнес-партнер Євгена Щербаня, голова ради засновників корпорації "АТОН" Юрій Дєдух вважає, що у вбивстві бізнесмена могли бути зацікавлені Юлія Тимошенко, Павло Лазаренко та Леонід Кучма.

"Як не дивно, на той момент, скажімо, за збігом обставин та всіх моментів, смерть Щербаня була вигідна багатьом. Зокрема, ви знаєте таку структуру, як "Єдині енергетичні системи", якою керувала Юлія Тимошенко. Це також Павло Лазаренко. А якщо аналітично підходити до цієї ситуації, то дії, які відбувалися в аеропорту, не могли проходити без санкції перших осіб держави, маю на увазі тодішнього президента Леоніда Кучму. Це щонайменше те, що... Я впевнений на 90 відсотків, що ці люди безпосередню участь брали в замовленні вбивства Євгена Щербаня", – заявив Дєдух.

Бізнес-партнер Щербаня: Слідчі органи цікавляться тільки Тимошенко та Лазаренком

Колишній бізнес-партнер Євгена Щербаня, глава ради засновників корпорації "АТОН" Юрій Дєдух вважає, що слідчі органи не цікавляться роллю Леоніда Кучми у скандальному вбивстві.

"Слідчі органи на сьогодні цікавить питання безпосередньо щодо Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка. Питання стосовно пана Кучми, я так розумію, не дуже їх цікавить. Тобто доказової бази немає і довести це буде важко, тому їх цікавлять саме ці дві особи. Я намагався щось там сказати і вивести на ту думку, що питання не лише у двох безпосередніх персонажах – Лазаренку та Тимошенко, що тут треба брати вище. Тому що такі "безпредєли" без рішення згори ніколи не здійснюються", – заявив Дєдух.

Зазначимо, що 13 лютого інший свідок у справі Щербаня, Ігор Мар'їнков підтвердив підозри слідства про причетність екс-глави корпорації "Єдині енергетичні системи України" Тимошенко до організації цього злочину. Засідання супроводжувалося сутичками прихильників Тимошенко з охороною суду.

15 лютого свідок Сергій Зайцев, заявив, що у Лазаренка з Тимошенко були інтимні стосунки і "бурхливий роман".

Нагадаємо, 5 квітня 2012 року Генпрокуратура відновила розслідування кримінальної справи за фактом вбивства Щербаня. Приводом послужила заява сина народного депутата Руслана Щербаня і документи, які він передав слідству. Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня, а екс-прем'єру Юлії Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: Ахметов, Кучма, Партнер Щербаня, вбивство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ