Пт, 2024-05-03, 17:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 31 » У США не виключають українського варіанту "акту Магнітського"
11:50
У США не виключають українського варіанту "акту Магнітського"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
ЄС може запропонувати разом з підписанням Угоди про асоціацію з Україною запровадити санкції стосовно українських посадовців, причетних до ув’язнення екс-премєр-міністра Юлії Тимошенко та порушень під час виборів до ВР. Таку думку висловив екс-посол США в Україні Джон Гербст у своїй колонці у The New York Times, повідомляє Тиждень.ua.

Гербст відзначає, що те, що Віктор Янукович після саміту Україна-ЄС, висловив готовність розглянути питання про помилування екс-міністра Юрія Луценка, "однак досі демонструє небажання звільнити екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко", створює дилему для європейської спільноти, яка зацікавлена підписати Угоду про асоціацію з Україною.

На думку дипломата, відмова ЄС від асоціації з Україною буде "санкцією для країни за гріхи адміністрації Януковича". Окрім того, з його слів, це може зіграти на руку меншості, яка віддає перевагу Митному союзові.

На переконання екс-посла США, загроза санкцій щодо осіб, відповідальних за ув'язнення Тимошенко та порушення під час виборів минулої осені, сприятиме досягненню бажаних для ЄС результатів.

"Посадовці в Україні, які скаржаться на "нав'язування західних цінностей", таких як верховенство права, безумовно, люблять свої рахунки у західних банках та європейські резиденції. Вони люблять відправляти своїх дітей в Оксфорд та Сорбонну", - пише він.

На думку дипломата, можливість бути позбавленими таких речей матиме два наслідки: "Перший: посадовці не хотітимуть бути причетними до таких дій, як ув’язнення Тимошенко, що може закрити їм доступ до Заходу. Другий, деякі впливові люди в таборі Януковича, які не були причетні до репресій проти опозиції, матимуть вагомі причини, або вимагати припинити подібну політику або дистанціюватися від одіозної адміністрації".

Він висловив думку, що закон, подібний до прийнятого в США "закону Магнітського", спрямований проти українських посадових осіб, які причетні до позбавлення волі Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів, був би дуже ефективним. "ЄС може почати розробляти таке законодавство та домагатись його ухвалення разом з підписанням Угоди про асоціацію", - вважає дипломат.

На його переконання, використовуючи ці два інструменти - Угоду про асоціацію та закон, подібний до "акту Магнітського", ЄС зможе економічно та політично зблизитись з Україною та сприяти реформам у країні.

"Українці вітатимуть економічні можливості та санкції для корумпованих лідерів", - підсумував дипломат.

Як повідомлялося, 28 березня в Європарламенті змушені були визнати, що місія Кокса - Кваснєвського, покликана виправити ситуацію, виявилась недієвою.

За даними останнього звіту Єврокомісії, Україна не виконала більшості вимог Європейської політики сусідства - у сфері демократії і прав людини триває подальше погіршення.

Як відомо, підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом заплановано на листопад 2013 року. Литва, яка головуватиме у ЄС з 1 липня 2013 року, організовує саміт Східного партнерства у Вільнюсі.

Перешкодою до підписання Угоди про асоціацію, як згадувалося, є погіршення ситуації з верховенством права, вибіркові юстиція та правосуддя, недостатній рівень незалежності судової системи, а також усунення лідерів опозиції від участі у виборчому процесі.

Як повідомлялося, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив , що без вирішення справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Київ може не розраховувати на підписання Угоди про асоціацію.

У ЄС визначили термін вирішення проблеми. Це - травень 2013 року.

Довідка

Юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, що звинувачувався в ухиленні від сплати податків, помер у московському слідчому ізоляторі 16 листопада 2009 року. Причиною його смерті було названо гостру серцево-судинну недостатність. Захист Магнітського заявляв, що він неодноразово скаржився на стан здоров'я і просив провести медичне обстеження. Смерть юриста викликала великий резонанс. Правозахисники заявили, що в його загибелі винні лікарі і силовики.

На тлі цієї і схожих подій президент США Барак Обама підписав 26 липня 2011 року розпорядження, яке вводить санкції щодо великих світових злочинних угруповань, у тому числі з країн СНД. Це і послугувало причиною створення "Акту Магнітського"​​.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: екс-посол США, підписання УА, українські чиновники, ЄС, санкції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ